Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Baru 10 Bulan, Anak Nadzmi Adhwa Dan Ardell Aryana Dipuji Sudah Mula Berjalan

30-4-2021 12:59 PM|Oleh: Saiful| Komen: 74

Anak Nadzmi Adhwa dan Ardell Aryana, Arwa Malaikha Urwa kini sudah pun mencecah usia 10 bulan.

Berkongsi perkembangan anaknya, baru-baru ini Nadzmi ada memuat naik video Urwa yang dilihat sudah mula bertatih.


Foto: IG

"Ada budak 10 bulan dah start nak jalan. Terkedek kedek. Good job Urwa. Dont give up! @malaikhaurwa #10Months,??? tulisnya sebagai kapsyen.

Di ruangan komen, bukan sahaja peminat malah rakan artis juga memuji-muji kecomelan dan kebijaksanaan Urwa.



Fasha Sandha antara yang memberi komen, menyatakan perkembangan Urwa sangat cepat, 10 bulan dah mula nak berjalan.

Ardell dan Nadzmi berkahwin pada 1 September 2019.




Semoga Urwa membesar dengan sihat dan menjadi anak solehah.

Urwa dan boleh berjalan, mana tahu lepas ni Nadzmi dan Ardell dah rancang nak tambah anak? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 74
Komen

Previous : Amar Asyraf Pakai Serban Setiap Hari, Semakin Aktif Sertai Tabligh

Next       : Amyza Aznan Mahu Adrian Serius Menyanyi

Komen Terbaru

Quote BoongaKertas 5-6-2021 09:09 PM
Comel lah anak depa ni. Tp memang semua babies comel.

Lain-lain Komen

Quote exclusive_vvip 30-4-2021 01:05 PM
nadzmi ni mmg tak teringin nak potong rambut bagi kemas, at least once in his lifetime ke??
Quote LoveSungmin 30-4-2021 01:06 PM
kepam
Quote Masukkeluar 30-4-2021 01:10 PM
kenapa semua artis lepas kawin laki bini terus kepam???
Quote doubleA 30-4-2021 01:11 PM
Guna walker mmg cpt jalan
Quote Perk77 30-4-2021 01:12 PM
lambat sgt tu....anak org lain 6 Bulan dh boleh berlari
Quote lwyl 30-4-2021 01:22 PM
doubleA: Guna walker mmg cpt jalan


Guna walker lagi lambat berjalan. Doktor yang cakap.
Quote zeetot 30-4-2021 01:28 PM
Bukan lahi lama merangkak lagi bagus ke. Sebab dapat maximise sensory kaki dan tangan baby.

Walker bukan bagus pun.
Quote kedekek 30-4-2021 01:35 PM
My doter 10mnths da bejalan tawaf  rumah n xpkai walker lngsung..tekedek2 9 bln stengah..merangkk pun cpt since 7mnths tp bdn dia comey lotey la
Quote julia5094 30-4-2021 01:41 PM
lwyl replied at 30-4-2021 01:22 PM
Guna walker lagi lambat berjalan. Doktor yang cakap.

Bergantung pada budak..kalau yang cepat tu..cepat la. Tak kisah dia guna ke tak guna walker tu. Pengalaman ada anak 4 orang. Tapi biasanya budak perempuan ni akan jalan cepat sikit berbanding budak lelaki.

Quote mijot 30-4-2021 01:59 PM
baby ni elok merangkak lama..ni nurse dgn doktor yg ckp...
Quote sfrnna 30-4-2021 02:01 PM
Kepam sekepam kepamnya tok lagi. Dulu time bujang helok jugak la nampak wangi. Muda lagi kot. Tak reti groom ka sejak kahwin ni
Quote Carcosa 30-4-2021 02:16 PM
Kecoh laaaah
Kang nanti, anak kau dah besar nak mintak kerja, jgn lupa tulis dlm resume - " Mula berjalan di umur 10 bulan" Kecoh!! Tunggu anak kau besar dulu. Tgk jadi orang ke tak. Skrg diam2 sudah. Kang anak kau besar, jadi menjengkelkan mcm kau kang? Terketar2 masa kawin acah2 suci murni virgin lah konon. Puiiiii
Quote kuzaime 30-4-2021 02:23 PM
Terganggu mata aku tgk kaki seluar anaknya, sampai tutup kaki maunya x jalan sikit jatuh jalan sikit jatuh
Quote Aikiko 30-4-2021 02:25 PM
kedekek replied at 30-4-2021 01:35 PM
My doter 10mnths da bejalan tawaf  rumah n xpkai walker lngsung..tekedek2 9 bln stengah..merangkk pu ...

Entah...apa yg herannyer??
Same with my son 8-9months da boleh jalan n betul2 boleh jalan sendiri 10-11 months belum genap 1 year
My younger siblings pun bawah setahun semua da boleh jalan
Yup semua jgak without walker
Quote Rapz 30-4-2021 02:25 PM
Laki bini nie over lah.....
Quote Nana_Man 30-4-2021 03:20 PM
Merangkak lama sikit lagi bagus dari jalan cepat sgt.
Tapi kalau 18 bulan tak jalan2, tu pun mgkn ada problem. Ada budak memang takot nk jalan. Mcm anak kawan aku. Suruh jalan dia taknk. Bawak jumpa specialist, kaki dia ok je. Takde masalah. Tapi tak lama lepas tu, steady je.
Quote JalaEmas 30-4-2021 04:15 PM
terganggunye dgn rmbut heols.
Quote faraway1 30-4-2021 07:11 PM
10 bulan kira lewat kalau banding my daughter hehehehe

Tapi me sure ada baby lagi awal dari my daughter, dan baby lain lagi awal dari baby tersebut..
Quote LadyCarefree 30-4-2021 07:17 PM
Semak yakmat kaunter dapur dia.

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top