Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Nak Kata Rindu Malaysia Tu Tak Ada Lah Sangat" - Kinah Lebih Tenang Di Sweden

1-5-2021 01:27 PM| Komen: 230

Pelakon, Sharifah Sakinah memaklumkan dirinya kini telah selamat dan menjalani kehidupan baru di Sweden.

Sakinah atau nama sebenarnya, Sharifah Nurul Sakinah binti Syed Abu Bakar Al-Khaired,31, ketika dihubungi MH memaklumkan, kehidupannya kini bertambah lebih baik.


Kredit foto: IG Kinah

Malah dia kini masih dalam fasa menyesuaikan diri di negara berkenaan.

“Alhamdulilah, semuanya baik-baik sahaja di sini. Tak ada apa yang beza pun sangat, cuma sekarang rasa lebih tenang. Rasa selesa.

“Pada masa sama, rutin berpuasa saya di sini sama juga kalau di Malaysia, tak ada beza sangat.

“Tapi agak susah untuk cari makanan seperti di negara sendiri. Sekarang ni pun dah mula rindu nak makan rendang,” katanya.


Kredit foto: IG Kinah

Dalam pada itu, bintang drama bersiri Girlfriend Aku Dari Neraka ini turut menyatakan rasa rindu terhadap anaknya, Anais Adha yang kini dibawah jagaan bekas suami, Aliff Adha.

“Nak kata rindu Malaysia tu tak ada lah sangat, cuma rindu dekat anak sahaja,” katanya ringkas.

Sakinah kini sudah mengikat tali pertunangan dengan jejaka pilihan yang juga warga Sweden, Michael Hansen.


Sumber: Media Hiburan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 230
Komen

Previous : 'Loving You Is A Losing Game' - Diana Danielle

Next       : "Acik Presiden Tu Kata Aku Berlakon Drama Syok Sendiri" - Azhan Rani Souns Zed Zaidi

Komen Terbaru

Quote Jemahjemah 9-5-2021 08:38 PM
Sedihnya anak dia. Rugi tau. Masa muda kta abai anak. Dah tua nanti anak, family tu yg kita cari.

Lain-lain Komen

Quote albedah 1-5-2021 01:38 PM
Cemana dia lepas keluar? Guna surat dokter nk gi berubat kah? Mohon Dato Ayob check...
Quote Carcosa 1-5-2021 01:54 PM
Seronok lah si gila ni berjimba tanpa anak kan? Baru tunang, haruslah dok sekali nun kat Sweden. Sembangg puasa bagai. Dei pigi dah. Bkn boleh percaya si mereng ni. Harap tunang kau dump kau kat sana, terkapai2 lah kau nak balik Malaysia. Choi mak jand mereng tak sedar diri.
Quote mendeluk 1-5-2021 02:04 PM
albedah replied at 1-5-2021 01:38 PM
Cemana dia lepas keluar? Guna surat dokter nk gi berubat kah? Mohon Dato Ayob check...

Boleh je keluar negara mcam sajat itu. Tapi kena banyak procedure lah. Hantar document itu and ini.
Quote becir 1-5-2021 02:06 PM
albedah replied at 1-5-2021 01:38 PM
Cemana dia lepas keluar? Guna surat dokter nk gi berubat kah? Mohon Dato Ayob check...

Boleh apply my travel immigration punya portal..submit doc sokongan..ikut nasib Lepas ke tak..
Quote newyork 1-5-2021 02:11 PM
Dah hilang dah kot adhd dia..
Quote lil_honey 1-5-2021 02:13 PM
nak hidup tenang kena buang semua socmed ko. jgn upload apa2.
orang tak kecam. orang tak cari.

ko je memang mintak perhatian.
Quote samshik 1-5-2021 02:16 PM
Apa beza mesia ngn Sweden?? Udara die leh bg baik adhd ker???
Quote bondeh 1-5-2021 02:18 PM
Ingatkan dah menikah. Meolls takleh nak husnudzon tengok cara sheolls dengan tunang kepam sheolls. Choyyy
Quote naina 1-5-2021 02:30 PM
Adoii baru tunang. Aku nak husnuzon pon xleh tengok life dia ni. Ko takleh sabar sampai nikohh ke. Atau apa kata ko nikohh dulu sebelom travel tu. Nikohh jela kat pejabat agama
Quote 3chanceno 1-5-2021 02:41 PM
naina replied at 1-5-2021 02:30 PM
Adoii baru tunang. Aku nak husnuzon pon xleh tengok life dia ni. Ko takleh sabar sampai nikohh ke. A ...

Kinah oh kinah......kesian anak dia je
Quote Iimaukasturi 1-5-2021 02:49 PM
Slalu ibu xboleh berenggang dgn ank..
Quote Guccibamboo 1-5-2021 02:50 PM
Kaya ke tunang die kat sane
Quote missHaidiD 1-5-2021 03:01 PM
Bole pulak tenang hati ko tnpa ank.
Kerana jantan ank pun tolak tepi
Quote chantek90 1-5-2021 03:06 PM
Untung boleh fly ke obersi
Quote cmf_premierleag 1-5-2021 03:15 PM
samshik replied at 1-5-2021 02:16 PM
Apa beza mesia ngn Sweden?? Udara die leh bg baik adhd ker???

boleh lah kut..tu kinah dah buktikan tu #sarcasm
Quote Adrif 1-5-2021 03:16 PM
so.. kenapa up cerita dia ni?

biarkan je la luncai nak terjun dengan labu-labunya
Quote Itzy 1-5-2021 03:20 PM
Alang2 dh tertengok thread ni, sebagai umat islam aku doakan semoga sharifah sakinah diberikan hidayah oleh Allah, semoga dia insaf dan kembali ke jalan yang benar. Aamiin. Hidup ni terlalu pendek dik, seronok sekejap saja kat dunia ni.
Quote sarah82 1-5-2021 03:21 PM
Aku x tau nak kata apa.. Cuma aku doakan Allah  swt bagi hidaya pada hati ang kinah.. Dan buka hati ang utk rindu pada anak. Tu saja.
Quote Itzy 1-5-2021 03:22 PM
naina: Adoii baru tunang. Aku nak husnuzon pon xleh tengok life dia ni. Ko takleh sabar sampai nikohh ke. Atau apa kata ko nikohh dulu sebelom travel tu. Nik ...


Sabar2, kita doa yg bebaik kat dia semoga dia insaf dan cepat2 kahwin. Kesian tengok lifestyle dia sebagai umat islam. Hanya boleh doa saja.

Lihat semua komen(230)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top