Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Yuna Penyanyi No. 1, Bukan Datuk Seri Siti" - Kenyataan Hatta Dolmat Dikecam

6-5-2021 02:19 PM|Oleh: kp5x| Komen: 123

"Yuna Penyanyi No. 1, Bukan Dato' Siti" - Kenyataan Hatta Dolmat Dikecam

Ketika kecoh isu majlis tahnik anak lelaki penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza yang dikatakan melanggar SOP dan tidak sensitif dengan rakyat yang tidak dapat merentas negeri, pereka fesyen Hatta Dolmat mencuri tumpuan dengan ciapannya sambil disertakan dengan gambar billboard Yuna di Times Square New York yang berbunyi " While Malaysian fans here 'penyanyi no satu negara ialah ...', i rasa penyanyi no satu bukan dia ... tapi', 

Ciapan yang diakhiri dengan emoji menguap itu dikatakan memerli Siti yang sememangnya sinonim dengan gelaran penyanyi nombor satu negara.

Walaupun ada segelintir yang kelihatan bersetuju dengan kenyataan Hatta itu, majoriti ciapan balas yang diterima berupa kecaman kepada Hatta. 

Ada yang berkata, dia talam dua muka kerana komennya di Instagram Siti berbeza nada, ada juga yang berkata dia seperti kacang lupakan kulit kerana baju rekaannya pernah dipakai penyanyi itu di Asian Television Award 2013. 

"Jaga-jaga @yunamusic jangan kawan dgn org mcm ni. Jenis talam bermuka2 ni. Bhaya kalau buat kawan. Dulu bukan main puji melangit..skrg bkn main mengata. buat baju pun buruk, tak perlu nak berlagak sgt" ciap pemilik twitter dengan nama Abam Gemuk.

Mungkin kerana teruk dikecam, Hatta memadam ciapannya itu. - CARI


Kredit foto : Twitter Hatta Dolmat

Kredit foto : oh my media

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
0
0
Komen: 123
Komen

Previous : Issey Kongsi Berita Kehamilan Isteri, Marsha Minta Doakan Rezeki Sama Untuknya

Next       : Karnival Aidilfitri Batal, Ifa Raziah Rela Hati Akan Pulangkan Semua Bayaran

Komen Terbaru

Quote Knowlee 14-5-2021 10:46 AM
Masalahnya Yuna kat US tu dah popular sgt sgt ke?

Lain-lain Komen

Quote per706 6-5-2021 02:28 PM
Dua2 pon ewwww
Quote bulalof 6-5-2021 02:30 PM
sudahlah kooooooooo
Quote KIM.K 6-5-2021 02:35 PM
Nak nikoh dengan yuna tak layak..jadilah bff porever pon
Quote SayaSayangMama 6-5-2021 02:35 PM
Masalahnya sape je kt negara ni dgr lagu yuna. Mybe klu nk ckp dia penyanyi antarabangsa okay la kot tp bukan n0 1 la gak pun.
Quote delia3003 6-5-2021 02:48 PM
Yuna tak pernah dinobatkan sbg pentanyi no 1 negara. Kat US pun dia bukan mainstream
Quote Belibis 6-5-2021 03:02 PM
Menyanyi macam suara orang malas bercakap..itu nk kata no 1?...
Quote one_aiman 6-5-2021 03:04 PM
no, yuna xleh jadi penyanyi no1 malaysia..dia pun tak aktif kat sini..nak bodek pun agak2 la..
Quote LadyCarefree 6-5-2021 03:04 PM
Yuna who?
Quote damian_lee 6-5-2021 03:06 PM
Tapi better than konsert yellbell hall london modal sendiri


Gituuuuu
Quote LostStar 6-5-2021 03:10 PM
no 1 kebelakang tu ea
Quote kucingitam 6-5-2021 03:13 PM
yuna takat satu dua lagu je metop kat sini..kat us pun tah apa lagunya tak pernah dgr pun..
baideway, i bukan peminat siti dan bukan peminat yuna apetah lagi hatta.
Quote uori 6-5-2021 03:15 PM
hatta ni kepam dan kecik je bila tengok depan2
Quote maxim 6-5-2021 03:16 PM
image.png

time org tu tgh kene kecam kemain lg ek ..klo x ko la penjilat jubo no 1
Quote Sagiez85 6-5-2021 03:20 PM
Err..nak compare pon tak beragak. Aku pon minat yuna gak tapi dia jauh dari layak nak dapat title no 1. Dah nama pun no.1 negara, maknanya mestilah bukan je muka, lagu2 pon harus dikenali pelusuk negara. Pastu no.1 ni bukan berasaskan populariti semata2, anugerah2 serta pencapaian dalam negara mestilah terbaik baru leh iktiraf. No matter org nyampah or benci Siti sekalipun still takleh nak deny kot memang dia je yang layak pegang title tu buat masa ni.
Quote ahmad_dhani91 6-5-2021 03:22 PM
haiyo yuna lagu pun skala menguap. bila jah dia retis international? sekali pun x pernah masuk billboard 100
Quote haruslah 6-5-2021 03:26 PM
X perlu kot nak tibe2 petik sana sini
Ko dah kenapa x memasal nak buat kipas dua tu bergamuk....halah3.....
Quote Orix 6-5-2021 03:28 PM
followers ig yuna pun shenduuuu nk jd no 1 hapanya
Quote chandrahusin 6-5-2021 03:32 PM
Hatta pun nak kumpul pahala kena kecam ke?
Quote izat123 6-5-2021 03:33 PM
Sebagai fan Yuna dari zaman dia buat cover dekat youtube pakai hoodie belum ada single sendiri sampai lah dia dah ke US, kenyataan ni agak kelakar lah juga. Ramai lagi rakyat Malaysia especially yang bukan bangsa melayu urban yang tak kenal Yuna. Tapi Siti Nurhaliza aku rasa masuk hulu selangor atau pun borak dengan orang cina dengan india pun diorang kenal kot.

Btw album album Yuna kat US tak best pun. Sedap lagi lagu lagu dari album album awal dia haha.

Lihat semua komen(123)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top