Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Dato Siti Nurhaliza Letak Basikal Jutaan Ringgit Jadi Perhiasan Dinding Je

8-6-2021 12:41 PM| Komen: 161

Umum mengetahui bahawa sukan berbasikal seperti sudah menjadi trend dan gaya hidup sihat yang digemari oleh rata-rata masyarakat diikuti oleh beberapa kumpulan selebriti-selebriti terkenal negara yang turut sama menghidupkan aktiviti di jalanan ini sebagai satu inisiatif riadah.

Meskipun roda tayar dikatakan bulat sahaja, namun stigma terhadap hobi ini dianggap mahal kerana memerlukan kos tertentu untuk memiliki peralatan khas yang diperlukan malah bukanlah sesuatu yang murah kerana ianya memerlukan pelaburan.

Tidak dapat dinafikan terdapat jenama basikal yang mempunyai mekanisma yang agak ringkas dan boleh dibeli dengan harga mampu milik namun bagi jenis basikal yang memiliki spesifikasi yang lebih canggih menjadikan harga yang dijual setanding dengan nilai kereta mewah antarabangsa.

Foto: IG


Meskipun fenenomena berbasikal nampaknya masih belum surut lagi bagi mereka yang masih berjinak-jinak dalam sukan ini, namun semenjak tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dilaksanakan, aktiviti riadah misalnya berjogging, atau sukan perseorangan sahaja yang dibenarkan dengan jarak minimum 2 hingga 3 meter dan hanya di kawasan kejiranan berdekatan dengan mematuhi segala prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Mengetahui hal itu, penyanyi tersohor negara, Dato Siti Nurhaliza mengambil pendekatan untuk menggantung semua koleksi basikal-basikal mewah yang dimilikinya sekain akur akan pematuhan yang telah ditetapkan.

Memuat naik hantaran di Instagram, Dato Siti Nurhaliza berkongsi hiasan koleksi basikal yang dimilikinya selain kreatif menjadikan instrumen sukan berkenaan sebagai tatapan dekorasi ruang sudut yang diubah-suai seperti “ala-ala” pameran mewah.



Umum mengetahui bahawa sukan berbasikal seperti sudah menjadi trend dan gaya hidup sihat yang digemari oleh rata-rata masyarakat diikuti oleh beberapa kumpulan selebriti-selebriti terkenal negara yang turut sama menghidupkan aktiviti di jalanan ini sebagai satu inisiatif riadah.

Meskipun roda tayar dikatakan bulat sahaja, namun stigma terhadap hobi ini dianggap mahal kerana memerlukan kos tertentu untuk memiliki peralatan khas yang diperlukan malah bukanlah sesuatu yang murah kerana ianya memerlukan pelaburan.

Tidak dapat dinafikan terdapat jenama basikal yang mempunyai mekanisma yang agak ringkas dan boleh dibeli dengan harga mampu milik namun bagi jenis basikal yang memiliki spesifikasi yang lebih canggih menjadikan harga yang dijual setanding dengan nilai kereta mewah antarabangsa.


Meskipun fenenomena berbasikal nampaknya masih belum surut lagi bagi mereka yang masih berjinak-jinak dalam sukan ini, namun semenjak tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 dilaksanakan, aktiviti riadah misalnya berjogging, atau sukan perseorangan sahaja yang dibenarkan dengan jarak minimum 2 hingga 3 meter dan hanya di kawasan kejiranan berdekatan dengan mematuhi segala prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Mengetahui hal itu, penyanyi tersohor negara, Dato Siti Nurhaliza mengambil pendekatan untuk menggantung semua koleksi basikal-basikal mewah yang dimilikinya sekain akur akan pematuhan yang telah ditetapkan.

Memuat naik hantaran di Instagram, Dato Siti Nurhaliza berkongsi hiasan koleksi basikal yang dimilikinya selain kreatif menjadikan instrumen sukan berkenaan sebagai tatapan dekorasi ruang sudut yang diubah-suai seperti “ala-ala” pameran mewah.



Bagi mereka yang mengenali penghibur kesayangan ramai ini Dato Siti Nurhaliza dengan aktiviti sukan berbasikal itu bukanlah merupakan individu baharu dalam kegiatan berkenaan malah sudah diceburi sejak beberapa tahun lalu.

Koleksi-koleksi mewah basikal yang dimilikinya digantung di setiap sudut ruang dengan gaya kreatif yang tersendiri meskipun ada yang menyoalkan spesifikasi keselamatan kerana terlihat sedikit berbahaya.

“Hati-hati Tokti jatuh basikal atas kepala fuhh berkecai…”




Dato Siti Nurhaliza menerusi Insta Story miliknya bagaimanapun menjelaskan bahawa dekorasi kreatif itu adalah hasil sentuhan suaminya sendiri kerana dikatakan gemar untuk mengumpul dan dijadikan sebagai galeri di rumah.

Menjengah ke ruang komen, rata-rata penggemar basikal juga memuji tindakan beliau kerana terlihat begitu kreatif selain kagum akan koleksi basikal mewah yang dimiliki oleh selebriti ini.

Wah! Rare betul Tokti ada pameran basikal mewah sendiri di rumah, betul-betul kreatif ni dan boleh dijadikan sumber inspirasi! -CARI

Sumber: Hot FM


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 161
Komen

Previous : "Skandal Nak, Duit Tak Kasi,"- Zarina Anjoulie Bolayan Lelaki Gatal, Nak Hubungan Halal Je Okay!

Next       : "Nanti Aku Jumpa Bidan Kampung, Puas Hati?" - Azhan Rani Penat Menanti Giliran Vaksin

Komen Terbaru

Quote cikenit2007 16-6-2021 11:47 PM
fadz84 replied at 15-6-2021 06:43 AM
Lately perasan masa dia nyanyi mulut dia pelik.. mcm terjuih gitu..

Kan ..kenapa ye...terjuih mulutnye..

Lain-lain Komen

Quote solarlunar 8-6-2021 12:42 PM
Gmbr pkai tudung bawal nirmala tu mcm Sharifah Rose.
Quote dua_chzy 8-6-2021 12:43 PM
Takajut mak tengok gamba Tok T airbrushed habis dah jadik ropa Kendall Jenner muslimah.
Quote Imkhai 8-6-2021 12:54 PM
korang x gi derma ke tabung makiti utk palestin ke?,dpt jgk pahala makiti lain la dia dh bnyk dpt pahala dr netizen kecam mngata she haha
Quote captainQUE 8-6-2021 12:57 PM
Bila nampak gambar raya dia tu baru perasan, dia macam dah lama Tak raya dengan family Dia raya pertama kan? Dari Sebelum PKP lagi. Asyik dengan keluarga mentua Dia je kat rumah tu.
Quote sleepandream 8-6-2021 12:59 PM
Ye ye jek editor cari beskal jotaan hinggit...
iols rasa paling2 pun puluh ribu sajork...
mek iti tayang beskal jah dari dolu tatkala retis lain gigih tayang kete mewah
Quote dudaberhias 8-6-2021 12:59 PM
cantik pulak mak iti dalam gambar mekap tu...
btw buruk yakmat la deco basikal macamtu dengan tunggang langgangnya...

tapi rumah mak iti bukit antarabangsa tu memang hauk pun exterior cuma besar la...
Quote opie5662 8-6-2021 01:04 PM
Korang ni, suke sgt transfer pahala free kat mangkok ni.... Hahahaha....
Quote opie5662 8-6-2021 01:06 PM
dudaberhias: cantik pulak mak iti dalam gambar mekap tu...btw buruk yakmat la deco basikal macamtu dengan tunggang langgangnya...tapi rumah mak iti bukit antaraban ...


Sesuai la dgn die kaka dud... Hauk to the max.... Tempah baju kawen utk pembantu nikah pon dah serupa pontianak yg jadi peserta pakaian beragam je... Kakakkkak
Quote merrissa 8-6-2021 01:41 PM
Apa la rasanya jadi orang kaya{:yameteh
Quote Tinot7 8-6-2021 01:42 PM
Aritu tokti janji nak kuyus.. tak kuyus2 lagi nihh...
Quote sharlenetexas 8-6-2021 01:47 PM
Kuat cucuk bibir.

Quote LadyCarefree 8-6-2021 02:05 PM
captainQUE: Bila nampak gambar raya dia tu baru perasan, dia macam dah lama Tak raya dengan family Dia raya pertama kan? Dari Sebelum PKP lagi. Asyik dengan kelua ...


Up gambar raya family besar mampos langgar SOP.

Dah yg duduk rumah tu ialah mak mertua dan aazief je selain siti anak beranak.
Quote captainQUE 8-6-2021 03:10 PM
Bukan, Maksud I raya dengan family Dia kat pahang Tu. Dari Sebelum PKP lagi Tak Pernah nampak Dia up gambar raya first dengan family Dia kat Pahang Tu.
Quote reddots 8-6-2021 03:24 PM
gantung kat luar rumah jer ker???
mcm ni baru la tayang beskal, gantung kat living room.
ni retis lawak indon. xtau lah, siapa lebih kaya, tp si wendy ni antara retis indon yang dikenal sbb hobi main beskal.



Quote flipolivio 8-6-2021 03:27 PM
captainQUE replied at 8-6-2021 03:10 PM
Bukan, Maksud I raya dengan family Dia kat pahang Tu. Dari Sebelum PKP lagi Tak Pernah nampak Dia up ...

kan pkp? kalau update confirm kena kecam pulak nanti
Quote asimilasi 8-6-2021 03:28 PM
Skg ni ada netizen duk membara ngan tokti.. katanya tokti lupa asal usul.. asal org asli tp x mengaku... Hehehe.. tiba2 iols teringat siti shower tu... Dia pun org asli kan... Takkan ada bau2 bacang... Tapi tokti mmg melayu asli.. sbb rangka besar...
Quote Sagiez85 8-6-2021 03:29 PM
captainQUE replied at 8-6-2021 03:10 PM
Bukan, Maksud I raya dengan family Dia kat pahang Tu. Dari Sebelum PKP lagi Tak Pernah nampak Dia up ...

Sebab dorg dah ada anak menantu plus cucu kot. Biasa gak tgk kalo org tu dah dapat menantu + cucu memang pastu bila raya dorg dah jarang blk kg time 1st day raya. Turn dorg pulak yg jadik host sambut anak menantu datang rumah dorg utk beraya.
Quote Minami2013 8-6-2021 03:31 PM
captainQUE replied at 8-6-2021 07:10 AM
Bukan, Maksud I raya dengan family Dia kat pahang Tu. Dari Sebelum PKP lagi Tak Pernah nampak Dia up ...

Kalau ig adik lepihnya saerah ada je together gather mase birthday afiyah.. tapi as usual, cuma belah tok k aje muncul di ig tok t.
Quote jfq 8-6-2021 03:33 PM
Kenapa mulut siti sekarang mcm mulut joker

Lihat semua komen(161)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top