Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Keluarga Atta Halilintar 'Dihalau' Dari Malaysia Sebab Perangai Tak Semenggah?

10-6-2021 11:36 AM|Oleh: LilRose| Komen: 31

YouTuber terkenal Indonesia Atta Halilintar menjelaskan ada pihak menyebarkan berita palsu mengenai keluarganya yang berada di Malaysia.


Kredit foto: IG

Jelasnya kepada media Indonesia, individu terbabit bagaimanapun sudah memohon maaf menyebarkan berita kononnya ahli keluarga Atta telah melanggar prosedur operasi standard (SOP) ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Kata menantu Krisdayanti itu seperti dipetik portal GEMPAK, "Itu cuma khabar angin, Biasalah orang buat cerita".


Difahamkan, individu sama juga pernah mendakwa sebuah petisyen dibuat bagi 'menghalau' keluarganya dari Malaysia sebab tidak disukai ramai orang di negara ini kerana bersikap jelek.

"Keluarga saya tidak dihalau pun, malah mereka berkawan dengan masyarakat setempat.

"Keselematan dan keamanan amatlah penting kalau kita tinggal di sesuatu tempat. Mereka pun patuh dengan semua peraturan di Malaysia," jelasnya.


Kredit foto: IG @sohwahalilintar

Kalau tiada angin masakan pokok bergoyang kan? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
3
0
0
Komen: 31
Komen

Previous : Inul Daratista Cerewet Beli Sabun, Sanggup Cuci Baju Pakai Tangan

Next       : Ada Yang Hantar Santau, Bomoh Jumpa Balutan Seluar Dalam Di Bilik Ayu Ting Ting

Komen Terbaru

Quote jihah_kudat 19-6-2021 10:57 AM
cikperiukkera replied at 16-6-2021 12:05 AM
Selayaknya la berbesan dgn ashanty...family ni pun 2x5 hidup bertuhan socmed hp berjahit kt tgn... ...

beza langit dgn bumi kot kd dgn ashanty ni walaupun kd ni ada cerita tak best banyak tapi dia punya aura diva tak boleh disangkal tengok je la masa anak dia kawen kd classy ya baju pun tak overshadow pengantin pun hormat majlis..rumah pun beza aku pernah tengok dieorg shoot rumah kd baru nie dgn shanty yang lama ni rumah kd very the kemas rumah shanty very the haishh besar je tapi sepahnye alasan sheolss sebab busy show.. now si ashanty try nak promote anak prempuan dia pulak kan si ashi tu..

Lain-lain Komen

Quote bakingsoda 10-6-2021 12:02 PM
tak betul kot. kalau tak mesti Jabatan Netizen Negara dah keluar kenyataan. jahlokap satu individu dlm family dia buat hal pon dah kecoh, takkan segerombolan family asing buat hal takde yg tau? dlm ss tu pon indon sesama indon je membawang
Quote zeed 10-6-2021 12:12 PM
Kenapa dia duudk malaysia? Berhijrah?
Quote imransulaiman 10-6-2021 12:19 PM
zeed: Kenapa dia duudk malaysia? Berhijrah?


Kerja bangunan kot...
Quote Suchi 10-6-2021 12:41 PM
Iols pun tertanya kenapa family hape berjahit kat tgn ni tersadai kat malaysia eh. Memang takleh blk langsung ke?
Tgk ig mak dia nampak main golf bagai gak so orka la kan bukanlaa buruh di sini hahaha
Quote hareeeesah 10-6-2021 12:53 PM
Suchi: Iols pun tertanya kenapa family hape berjahit kat tgn ni tersadai kat malaysia eh. Memang takleh blk langsung ke?Tgk ig mak dia nampak main golf bagai ...


Gambar pun banyak kat oversea. Orka jugak la ek. Yindo ni kalau susah susah betul. Kaya kaya betul.. tp halilintar ni memang nama dia ke nama komersial je?
Quote nazzse 10-6-2021 01:14 PM
Memang tak semengah pun. Dgn pakaian fesyen ntah pape, nampak nauu indon. Dgn mak dok terjoget2, tepuk dahi tengok. Bagi je lah balik negara dieorg tu,semak je dok sini
Quote umbut 10-6-2021 01:17 PM
Netz indon ni adanya benda nak soh jadi gaduh.. War war war
Quote opie5662 10-6-2021 01:59 PM
Family die ni berkawan rapat ngan bos my sister... Boas die kate diorg taknsuke atta ni kawen ngan anak kris dayanti sbb kuat sgt menonggang arak katenye...

Tp anak deols tu lindungan kaabah sgt ke?... Dasar yindon.. Hahahh
Quote anisanim 11-6-2021 12:31 AM
imransulaiman: Kerja bangunan kot...

Aduyaiii, aii gelak guling2 dgn jawapan pendek lagi spontan ni..
Quote luluaurora 11-6-2021 12:36 AM
family halilintar ni femes sbb hapa ya?

attar ni kawen dgn anak KD kn,
bru pregnant few weeks dh siap buat vid bagai,
then gugur kn...sedih la pulak...huuuuu
xpa usaha lagi, muda lagi
Quote PeNaMeRaH 11-6-2021 08:58 AM
knp family dia duduk malaysia.. anak kawin pun tak balik...
Quote meah_kelabu 11-6-2021 12:33 PM
halilintar ni bukan kaleng2 jugak dkt indonesiaaa sana
g kaji bapaknya atta itu shiapaa
dlu mase dlm thread kawen atta tu katenye apak dia melarikan diri dr indonesia sbb status bapaknye tu la
Quote mecdi 11-6-2021 02:09 PM
Bagus jgk ada yg buat gossip kena halau tu....baru diaorang duk rumah senyap2. Kalau tak keluar beramai2 g mall la g jogging la. Diaorang ni tak boleh balik sebab covid atau memang tak nak balik indonesia.
Quote kuchibambam 11-6-2021 05:55 PM
Atta ni siapa..fekes sgt ke sampai blh kawen anak.KD
Quote nevberg 11-6-2021 07:00 PM
kuchibambam replied at 11-6-2021 05:55 PM
Atta ni siapa..fekes sgt ke sampai blh kawen anak.KD

Youtuber tersohor..subscriber dia kat youtube berbelas juta
Quote duricinta 11-6-2021 07:52 PM
nevberg replied at 11-6-2021 07:00 PM
Youtuber tersohor..subscriber dia kat youtube berbelas juta

27 juta...pling tinggi di asia katanye
Quote duricinta 11-6-2021 07:56 PM
Family ni stay kat malaysia sbb tgh terima rawatan kt sini..ayah dia kut yg sakit tu, tp penyakit dirahsiakan. Dulu duk penang, lps tu perak skrg ni x pasti
Quote kuchibambam 11-6-2021 11:12 PM
nevberg replied at 11-6-2021 07:00 PM
Youtuber tersohor..subscriber dia kat youtube berbelas juta

Walawey.. contemt apa dia tu..malas nak nemgok kat yt
Quote nakkomenjugak 12-6-2021 07:06 AM
Shiapaaaa? Kok mukanya seperti irwansyah versi pendalaman ya?

Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top