Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Tak Perlu Jadi Bodoh Untuk Cepat Dapat Jodoh - Sharifah Amani

10-6-2021 12:30 PM|Oleh: LilRose| Komen: 124

Kredit foto: IG

Rentetan potongan video tular mengenai wanita yang lambat dapat jodoh, Sharifah Amani antara selebriti yang turut terpanggil untuk memberi reaksi terhadap ulasan pakar motivasi Prof Muhaya itu.



Ciapnya di Twitter, wanita tidak perlu menjadi bodoh semata-mata untuk mendapatkan pasangan kerana jodoh masing-masing sudah tertulis.

"Takyah jadi bodoh. Pegang pada iman, percaya dengan Allah SWT. InsyaAllah nanti dia sampai," katanya.


Kredit foto: Twitter


Kredit foto: IG

Ramai di ruangan komen bersetuju dengan pandangan Amani itu.


Kredit foto: Twitter

Dalam masa sama, Amani mengingatkan orang ramai supaya jangan lupa mendaftar untuk mendapatkan suntikan vaksin.


Kredit foto: Twitter

Penat belajar tinggi-tinggi, tiba-tiba ada orang suruh buat-buat bodoh kalau nak cepat dapat jodoh. Tak ke sentap? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 124
Komen

Previous : "Jangan Call Berkali-kali Minta Bantuan, Saya Dah Blok Seorang Yang Over" - Abby Abadi

Next       : Norman Imbau Kenangan Pertama Kali Bergandingan Dengan Erra 20 Tahun Lalu

Komen Terbaru

Quote husna_amal 14-6-2021 09:51 AM

Nah ni link video penuh https://www.youtube.com/watch?v=0SEe2Sdh9yA
Cuba tengok dan nilai sendiri. Kita semua jangan mudah melenting setakat pendek sekerat tu.

Lain-lain Komen

Quote KIM.K 10-6-2021 01:15 PM
Berapa dah umur SA ni. Iols doakan sheol cepat bertemu jodoh
Quote Skuau 10-6-2021 01:50 PM
Edited by Skuau at 10-6-2021 01:52 PM

Tak nak 'bodoh2 '...cuba plak 'MEMANDAI MANDAI'.....
Quote husna_amal 10-6-2021 02:41 PM
Kebanyakkan betul lah kata prof. Takde lah teruk sangat kata prof muhaya ni. Bukan main ramai kecam padahal diorang tu bukan bodoh2 sikit tapi bodoh2 banyak.
Quote tagas 10-6-2021 03:45 PM
Edited by tagas at 10-6-2021 06:00 PM

Tanye kat andartu2 ego mmg la tak setuju

Cuba tanye kat mak2 ibu2 kpd si andartu2 tersebut yg risau anak dara depa tak laku2

sure setuju sambil2 bebel2 kat si anak andartu kertu

tak laku

kan @ifanonline kan
Quote annadonna 10-6-2021 03:47 PM
Asal ada isu kat situlah menempek
Quote TomyamPuteh 10-6-2021 04:14 PM
Ye la. Hang mmg bijak sbb x ckp melayu.
Quote ctcheery 10-6-2021 04:21 PM
Egonya ko! It's ok lah. ko pun dah bahagia hidup single mingle Kan, xyah lah ikut teknik prof tu.
Quote ctcheery 10-6-2021 04:22 PM
TomyamPuteh: Ye la. Hang mmg bijak sbb x ckp melayu.

Hahaha sungguh...dia ni yg ckp 'rasa bodoh ckp melayu Kan?"
Quote Kaktusmati 10-6-2021 04:23 PM
aku setuju untuk statement jadi bodoh2 sikit lepas kahwin tu..

tapi sangat tak setuju dengan statement jadi bodoh2 sikit sebelum kahwin untuk attract jodoh
Quote MariaClara 10-6-2021 04:24 PM
nyampahhhhhh tu je.....ssh sgt nk faham apa yg prof tu cuba smpaikan kenapa...?
Quote Fafaaisa 10-6-2021 04:38 PM
Aku faham je apa yg prof sampaikan tu..mungkin ayat bodo bodo tu yg buat ramai sentap..
Quote apedehal 10-6-2021 04:42 PM
Mostly yg nempel isu ni jenis kuat sentap..
Quote beta_carotene 10-6-2021 05:07 PM
ctcheery replied at 10-6-2021 03:22 PM
Hahaha sungguh...dia ni yg ckp 'rasa bodoh ckp melayu Kan?"

dia ckp "i sound stupid when i speak malay"

pandangan 1: dia mengata dirinya sendiri sbb bodoh ckp melayu
pandangan 2: dia mengata bahasa melayu tu bodoh

meols cenderung pada pandangan 1, tp kaki2 sentap prefer utk sensasikan pandangan 2

utk prof muhaya ni, meols 90% dgn pandangan tak setuju dgn word bodoh yg digunakan
Quote iolss 10-6-2021 05:11 PM
ramai mmbe2 iols yg bujang butthurt btl dgn prof ni..
penuh wall dgn troll bodo sikit2
Quote ira_229 10-6-2021 05:17 PM
husna_amal replied at 10-6-2021 02:41 PM
Kebanyakkan betul lah kata prof. Takde lah teruk sangat kata prof muhaya ni. Bukan main ramai kecam  ...


Agaknya maksud dia mengalah jangan semua nk tunjk pandai..tunjuk sikit yg dia bergantung pada suami..eg mcm puriz dgn hjh lop..korang jugak yg gelar hjh lop suami puriz isteri
Quote Pak.dolla 10-6-2021 05:17 PM
Kedua-dua makhluk ni pak dol tak berkenan..
Quote domok 10-6-2021 05:24 PM
Kaktusmati replied at 10-6-2021 04:23 PM
aku setuju untuk statement jadi bodoh2 sikit lepas kahwin tu..

tapi sangat tak setuju dengan stat ...

Setuju...
Quote Lemon-21 10-6-2021 05:37 PM
Macam cikgu meols pernah cakap dulu. Ape2 pun, jadi orang lelaki lebih senang dan bertuah. Masyarakat tak ambik kisah sangat diorang nak buat ape semua tu. Katanyalah.
Cikgu tu lelaki dan masa tu meols darjah 5. Sampai skrg ingat.

Eh ade kaitan ke?? Sorry ot.

Tp kenapa lah ade yg nak sentap terlebih2 sangat dgn ape prof mata ni cakap?
Haish tak faham meols.
Quote lotionmilo 10-6-2021 05:44 PM
Bodo bodo lepas kahwin tu oklah
Jadahnya nak bodo bodo before kahwin

Lihat semua komen(124)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top