Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Saya Akan Cari Siapa Yang Beria Malukan Saya' - Tajuddin

14-6-2021 11:34 AM Komen: 102
Mendakwa ada pihak cuba menjatuhkan imejnya susulan kemalangan tren LRT baru-baru ini, Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman memutuskan untuk mengambill tindakan tegas.

Menurut Tajuddin, tindakan pihak berkenaan yang menggambarkan beliau seolah-olah tidak prihatin, tidak sensitif selain mendakwanya rasis kerana mempersoalkan wartawan bukan negara disifatkan sebagai penghinaan.


Kredit foto: The Star

"Saya akan mengenal pasti siapa yang beria hingga saya dimalukan seluruh negara.

"Digambarkan sebagai pengerusi yang tidak layak jadi pengerusi, seorang tokoh rasis, tidak sensitif dan tidak ikut prosedur operasi standard (SOP).

"Ini penghinaan terhadap saya dan saya akan ambil tindakan mengikut undang-undang," katanya.

Tambahnya, ia juga dilihat sebagai mainan pihak tertentu yang disifatkan suka menimbulkan kontroversi hingga ramai mempercayainya tanpa usul periksa.

"Di mana yang dikatakan tidak prihatin dan tidak sensitif dengan kejadian itu?

"Adakah disebabkan sebut ini berlaku kerana dua tren bercium itu diambil bahan mengatakan saya tidak sensitif," soalnya.

Sekadar info, Prasarana menamatkan perkhidmatan Tajuddin sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif berkuat kuasa serta-merta.

Keputusan mengejut itu dipercayai berikutan terdapar desakan supaya beliau meletakkan jawatan susulan kegagalan dan tiada rasa sensitif semasa mengendalikan sidang akhbar berhubung insiden berkenaan baru-baru ini.


Sumber: Gempak

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
0
1
Komen: 102
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Carcosa 15-6-2021 02:47 PM
becir replied at 15-6-2021 12:49 AM
Since khalid samad panggil dia sial...so jadi orang Tua sial Terus..

Bahahahahaaaa. Ketulahan kan?
Padan muka dia!!! Mmg muka ssssssiiiiiiaaa

Lain-lain Komen

Quote Raline 14-6-2021 10:58 AM
Quote sharlenetexas 14-6-2021 11:02 AM
Bukan ke heols yang malukan diri sendiri? Kuat berdendam orang tua ni.
Quote Punat_button 14-6-2021 11:03 AM
dia maksudkan musuh politik lah

Quote darkness 14-6-2021 11:10 AM
Aku dr dulu xsuka cara dia bercakap..annoying sungguh. Padanlah muka kena pecat
Quote allshares 14-6-2021 11:13 AM
Kebenaran terserlah? Mmg dah terserlah dah pun. Kebenaran yg kebodohan seorang manusia tiada berpenghujung, atau lebih mudah kt panggil bodoh tak bertebing.
Quote taji2906 14-6-2021 11:13 AM
dia ni sombong giler. berlagak nak mampos. pandang org hina je. sekarang rasain loe. puiiiiiiii
Quote Raline 14-6-2021 11:15 AM
Punat_button replied at 14-6-2021 11:03 AM
dia maksudkan musuh politik lah

ada btul apa dia ckp.. mainan PORTAL.
Quote Raline 14-6-2021 11:16 AM
taji2906 replied at 14-6-2021 11:13 AM
dia ni sombong giler. berlagak nak mampos. pandang org hina je. sekarang rasain loe. puiiiiiiii




Quote white_musk 14-6-2021 11:27 AM
taji2906 replied at 14-6-2021 11:13 AM
dia ni sombong giler. berlagak nak mampos. pandang org hina je. sekarang rasain loe. puiiiiiiii

Adik pernah jumpa dia kah?
Orang pasir salak semua sukakan dia.
Cubalah letak calon DAP yang mesra tidak sombong di situ. Haha
Quote tipahketipung 14-6-2021 11:30 AM
tongkat sakti ke tu?
Quote taji2906 14-6-2021 11:34 AM
white_musk replied at 14-6-2021 11:27 AM
Adik pernah jumpa dia kah?
Orang pasir salak semua sukakan dia.
Cubalah letak calon DAP yang m ...

akak ipar penah dpt job buat katering (apam balik je) kat umah dia. yg bg job tu menantu dia. bukak kanopi kat laman umah. dia dtg dgn songkok senget tu rasa makanan, pastu marah2. pastu hina2 pekerja katering ckp takde standard. pdhal dorg pakai kemas siap bertopi chef tu. baju chef putih, apron bagai. dia kata standard pasar malam dtg umah dia. kak ipar aku melawan la. menantu dia yg tenangkan bwk dia ke dalam umah. pastu menantu dia dtg mintak maaf berkali2. menantu laki.

btw masa tu ramai pak menteri dtg meeting kat umah dia. meeting rahsia nak jatuhkan bos pada masa tu. bos tu pun da terduduk pun sekarang.
Quote hungryhenry 14-6-2021 11:39 AM
taji2906 replied at 14-6-2021 11:34 AM
akak ipar penah dpt job buat katering (apam balik je) kat umah dia. yg bg job tu menantu dia. buka ...

Aku dpt bayangkan kesombongan dia ni berdasarkan cerita ko ni. Iskk tgk je la press conference tu. Heran ya aku, yg jahat2 mcm ni nikmat hidup berganda2
Quote Raline 14-6-2021 11:41 AM


Quote white_musk 14-6-2021 11:44 AM
taji2906 replied at 14-6-2021 11:34 AM
akak ipar penah dpt job buat katering (apam balik je) kat umah dia. yg bg job tu menantu dia. buka ...

Dia nak standard hotel la tu..
Dia ni org pasir salak dia jaga sunguh sunguh.
Nama buruh hujung kampung pun dia ingat...
Quote Belibis 14-6-2021 11:51 AM
hungryhenry replied at 14-6-2021 11:39 AM
Aku dpt bayangkan kesombongan dia ni berdasarkan cerita ko ni. Iskk tgk je la press conference tu. ...

Tengok la movi hindi..gabbar is back..
Orang rasuah kaya raya tawwwww..ha ha
Quote kucingitam 14-6-2021 12:00 PM
mostly org2 yang camni, dia mmg jaga org tempat dia..sbb dia nakkan undi tu kan.
Quote Cyempaka 14-6-2021 12:09 PM
Ooo reti malu...
Quote user.name 14-6-2021 12:11 PM
eh babi? ko cari dalam cermin rumah ko je lah hanat? ko sendiri yang malukan diri sendiri  motip nak menggelabah tetek cari orang lain pulak?
Quote imransulaiman 14-6-2021 12:15 PM
Macam sesetengah retis lah dia ni! Buat bodoh ketara kemudian ambil tindakan saman.

Sesak ke? {:thief

Lihat semua komen(102)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top