Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Usah Bajet Baguslah You All," -Dr Muhaya Perlekeh Wanita Bekerjaya Dan Berpendidikan

Oleh: Saiful|16-6-2021 11:45 AM Komen: 587
Nama Datuk Prof Dr. Muhaya Mohamad berterusan panas apabila sebuah lagi video nya tular.

Sebelum ini pakar bedah mata ini teruk dihentam gara-gara isu "Lelaki Suka Perempuan Lembut, Bodoh-Bodoh Sikit."

Foto: IG

Kali ini, Dr Muhaya didakwa memperlekehkan wanita yang berkerjaya dan berpendidikan pula.

Menerusi klip rakaman tersebut, Dr Muhaya berkata,

"Ada ke super girl, girl-girl? Usah bajet baguslah you all. I???m a career woman, Allah..sudahlah. Tak ada dalam al-Quran wanita paling berharga, wanita paling bekerjaya. Sorry. Wanita solehah nilai dia lebih besar daripada dunia seluruh isinya. You all ni sibuk nak challenge, challenge."



Tambahnya lagi, golongan wanita yang mempunyai taraf akademik tinggi ini langsung tak ada kelebihan apa.

"Apa manfaat, nak bajet bagus, I pandai, I PHD, apa manfaat pada orang?"

Di ruangan komen, netizen mempersoalkan kata-katanya memandangkan Muhaya juga adalah seorang yang berpendidikan tinggi.

Foto: Twitter

Jadi apa kewajaran beliau berkata sedemikian?


Tak pasti apa motifnya. Sindiran ke atau Dr Muhaya ada masalah apa-apa ni? -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
3
0
0
Komen: 587
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote stingeralexis 25-6-2021 01:59 PM
Redskin replied at 25-6-2021 12:55 PM
Kahkahkah...badigol pprt dah koyak tak puas hati.



Takut dgn bayang bayang sendiri doh...kau jgn tak paham....dah termaktub dalam minda spesis lemah ini, 40 kali buat buat bodoh nanti jadi betul betul bodoh...

kahlahkahkahlahlahlah

Lain-lain Komen

Quote sparkly 16-6-2021 11:47 AM
eh eh dia ni dah kenapa? dia yg probok2 dulu
Quote sparkly 16-6-2021 11:50 AM
whts wrong with her? She herself has qualification & also a career woman so apa cerita ni? Why r u downgrading urself & other women? Why so bitter Prof?
Quote lonelymd 16-6-2021 11:52 AM
Laa.. awat pulak ni prof?
Quote kasibiman 16-6-2021 11:54 AM
sparkly replied at 16-6-2021 11:50 AM
whts wrong with her? She herself has qualification & also a career woman so apa cerita ni? Why r u d ...

menopos likely reason.
Quote Boomibulat 16-6-2021 11:55 AM
Buang tebiat ke..
Quote naina 16-6-2021 11:56 AM
Hati kau berkeladak kan sebenarnya. Biarlah wanita lain nak kejar career nak berjaya nak dan tau harga diri dan nilai dia. Ramai bekap dia kes yg lepas..
Quote umbut 16-6-2021 11:56 AM
Astro lah amik dia bagi talk motivasi konon.. Celah mana motivasi.. Asal ada program kat tv..  Pastu kalo anak oku ke, xda jodoh ke etc semua sebab dosa2 lampau same goes tu pu imam muda yg masuk astro... Ntah celah mana knowledge.. Keluar program panggil diri ustaz
Quote tipahketipung 16-6-2021 11:58 AM
sparkly replied at 16-6-2021 03:47 AM
eh eh dia ni dah kenapa? dia yg probok2 dulu

Tanda2 menopause kot.
Tanya je @stingerprune.



Quote lattehazelnut 16-6-2021 12:01 PM
Xde ke anak or suami or pa dia nasihat kan..
Quote pearl.silver 16-6-2021 12:01 PM
so dia ni memang x support empowering women lah ye..
Quote green~tea 16-6-2021 12:02 PM
dia sendiri hadap nak pakai gelaran prof, so lose the title lah, penting ke level academic sampai nak buh depan nama? last2 jual nama juga kan.. buat duit
Quote DayangKirana 16-6-2021 12:03 PM
haha..meloya dengar statement tuh..
pls la..hope any tv stations / event organizer will stop inviting her for any motivational shows/prog..
Quote dodolgemok 16-6-2021 12:06 PM
Makcik muhaya ni dah kenapa makin bengap? Haritu kantoi jadi ahli garfu, lepastu makin menjadi2 kebodohan heshe. Baik tutup mulut jaga klinik mata tu je lah lagi bagus. Kalau fefeeling nak buat amal, bagi harga diskon 90% utk org yg memerlukan, baru betul!
Quote sonatalady 16-6-2021 12:07 PM
malas nak amik tau apa dia ckp.cuma nak komen..cara memek muka lenggok badan mcm mak cik bawang.ingat ckp ala2 classy...yelah pakar motibasi kan...dr plak..pakar mata lg...
Quote dubuk 16-6-2021 12:07 PM
mungkinkah beliau sudah dimadukan ?
Quote dodolgemok 16-6-2021 12:07 PM
naina replied at 16-6-2021 11:56 AM
Hati kau berkeladak kan sebenarnya. Biarlah wanita lain nak kejar career nak berjaya nak dan tau har ...

Ramai penyembah makcik muhaya ni bekap dia kes bodoh-bodoh tu. Lepastu kantoi joinT geng garfu pulak, sekarang ni perlekeh wanita berkerjaya. Makin terserlah sisi hitam makcik ni yah!
Quote makiting 16-6-2021 12:07 PM
Diam itu lebih baik..

PKP buat ramai org makin stress, makin meroyan, makin terbukak aib diri. Sudah2 la Puan doktor. Rasanya patut lps satu isu, dia kena cool down dan zip mulut dulu sampai keadaan betul2 reda. Haishhh..
Quote kotakominami 16-6-2021 12:08 PM
Sejenis yang layan anak lelaki macam raja dan anak perempuan mcm hamba...dia tak jahat tapi dia juga tak perfect...dia pon manusia biasa
Quote Cyempaka 16-6-2021 12:08 PM
Lepas ni panggil dia makcik je la. Xyah prof prof.. xpenting pun semua tu
Stress sgt ke dia sekarang? Yg bukan2 je dia cakap.. laki menikah lain ke apa ni? Lain macam je tahap meracau dia

Lihat semua komen(587)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top