Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Dr Farrah Hani Imran Memang Power! Jom Kenali Bekas Gimnas Negara

16-6-2021 03:38 PM Komen: 47
Bekas gimnas negara, Farrah Hani Imran tular apabila jaguh negara ini mencatatkan pencapaian membanggakan pada negara.

Di Facebook, seorang pengguna berkongsi kisah Dr Farrah yang merupakan seorang doktor dan pensyaraj di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) bermula tahun 2006.


Kredit foto: The Star

"Sebelum Farah Ann atau El Regina Tajuddin, negara kita terlebih dahulu melahirkan sebutir permata bernama Farrah Hani Imran.

"Yang sebenarnya, aku bukan nak cerita sangat pasal kehidupannya, tetapi lebih kepada siapa dia selepas atlet," tulisnya.


Kredit foto: The Star

Katanya dengan bangga, Farrah terus pulang ke Malaysia selepas mendapat ijazah kedoktoran sebelum menyambung pengajian di Universiti Sains Malaysia (USM).

Malah, Farrah menjadi rakyat Malaysia pertama dapat 2 pengiktirafan penting dalam bidang perubatan iaitu Constable Fellowship Award dan Association of Graduates Medal.

Lebih membanggakan, beliau juga memikul beberapa tanggungjawab lain selain menjadi doktor dan pensyarah kanan perubatan.

Kata Fdaus Ahmad, dia juga baru saja dilantik ke sebagai Profesor Madya. Dr Farrah Hani memang power! Nah, baca selanjutnya mengenai beliau.


Kredit foto: FB

Kredit foto: FB

Di ruangan komen, ramai warganet menceritakan pengalaman mereka dan keluarga sewaktu menjalani rawatan bersama Dr Farrah di HUKM.


Sumber: Gempak

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 47
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Naftalena 17-6-2021 11:30 PM
Tpahtertipu replied at 17-6-2021 08:39 PM
Farah hani nibrasanya sibling jehan tak miskin kan

Bukan u. Sibling si jehan namanya faiznur..

Lain-lain Komen

Quote sparkly 16-6-2021 03:43 PM
Proud of you sista!

prof ustazah muhaya jgn nak probok2 yadok diam2
Quote sharlenetexas 16-6-2021 03:53 PM
Sebijik muka vanida. Boleh berlakon jadi adik beradik.

Quote sharlenetexas 16-6-2021 03:56 PM
Atlit2 pun ramai menjadi. Elena saw, bryan jayhan siva, calvin fernandez jadi doktor. Rabuan pit pesara polis pangkat acp.
Quote tikusmontok 16-6-2021 03:57 PM
Salah sorang product cbn yg dibanggakan.
Quote Aliaskotonggo 16-6-2021 04:00 PM
tak biasa kena kondem, bila kena panas satu badan...
Quote hyie 16-6-2021 04:02 PM
seronok jadi dia dapat buat apa yang dia suka dalam hidup dan berjaya. Lepas tu bagi sumbangan kepada negara.
Quote LadyCarefree 16-6-2021 04:03 PM
Dia xcukup audit diri lagi tu xpakai tudung. LOLLLL
Quote sharlenetexas 16-6-2021 04:03 PM
Aliaskotonggo replied at 16-6-2021 04:00 PM
tak biasa kena kondem, bila kena panas satu badan...

Sheols bukannya jenis merempan tak tentu pasal.
Quote sharlenetexas 16-6-2021 04:07 PM
Walaupun sheols anak bongsu tapi ada sifat kakak2 soul sister bagi semangat kat adik2 gimrama. Team bola jaring masa kapten nama anne ke apa tu pr pun bagus sebab deyols memang masuk kelas sebab tu bila interview petah je bercakap takde muka blur ternganga2.
Quote 3chanceno 16-6-2021 04:17 PM
Contoh yg baik

Dr Farah nie kacukan?
Quote KIM.K 16-6-2021 04:20 PM
sharlenetexas replied at 16-6-2021 03:56 PM
Atlit2 pun ramai menjadi. Elena saw, bryan jayhan siva, calvin fernandez jadi doktor. Rabuan pit pes ...

Maybe sebab diorg pentingkan diet berkualiti. Jadi more vigilant, more energy, better mood. Boleh proses benda rumit2 while emosi pun stabil je
Quote Aliaskotonggo 16-6-2021 04:22 PM
sharlenetexas replied at 16-6-2021 04:03 PM
Sheols bukannya jenis merempan tak tentu pasal.

lol, aku bkn ckp pasal Dr Farah la

Quote KIM.K 16-6-2021 04:22 PM
Respect Dr Farrah patriotisma tinggi balik berkhidmat. Maybe boleh share rahsia kejayaan
Quote CiliPadiSedap 16-6-2021 04:32 PM
kaka masa kecik pernah nak jd gymnastic tp sebab masa kecik baju tak muat kaka batalkan niat.remaja baru start kurus diet nasi putih.
Quote Artemesiaa 16-6-2021 04:36 PM
Lama tak dengar berita mengenai beliau.  Moga ada lapuran mengenai atlit2 lain yang pernah berjaya mengharumkan nama negara satu ketika dulu.
Quote cm_matjawasp 16-6-2021 04:42 PM
Nak tau jugak , siapa bapak dia
Quote cm_matjawasp 16-6-2021 04:44 PM
sharlenetexas replied at 16-6-2021 03:56 PM
Atlit2 pun ramai menjadi. Elena saw, bryan jayhan siva, calvin fernandez jadi doktor. Rabuan pit pes ...

R.Shanti ( bukan G.Shanti), M.Jegathesan.
Quote sharlenetexas 16-6-2021 04:50 PM
cm_matjawasp replied at 16-6-2021 04:42 PM
Nak tau jugak , siapa bapak dia

Arwah dr imran gurbachan, doktor ent.
Quote sharlenetexas 16-6-2021 04:51 PM
cm_matjawasp replied at 16-6-2021 04:44 PM
R.Shanti ( bukan G.Shanti), M.Jegathesan.

M. Jegathesan tu doktor psikiatri kan? R. Shanti kerja apa?

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top