Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Lukis Rumah Batu Jadi Rumah Kayu -Hasil Tangan Pemuda Ini Curi Perhatian Ramai

Oleh: Natrahn|18-6-2021 03:58 PM Komen: 28

Rekaan rumah kayu memang cantik dan menarik mata yang memandang. Rekaan rumah sebegini sememangnya menggamit kenangan masa kecil-kecil dahulu sewaktu membesar di kampung halaman.

Kini, harga papan atau kayu sudah jauh bezanya. Namun kerana minat pada rekaan rumah kayu yang begitu mendapat, seorang pengguna Facebook melukis setiap kepingan kayu pada dinding rumahnya.

Loading FB Post...


Menurutnya, dengan kos serendah RM85 membeli peralatan yang diperlukan serta sedikit kerajinan, beliau berjaya menghasilkan teknik lukisan yang begitu cantik persis kayu sebenar.



Rata-rata wargamaya kagum dengan hasil kerja tangan pemuda ini.



Kredit Foto - Facebook LUKIS

Lukisan cantik yang menghasilkan ilusi optik sebegini semestinya menimbulkan kekeliruan kepada mereka yang melihatnya. Jangan ada yang salah buka pintu nanti ya. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote heythere123 31-7-2021 10:48 PM
yang penting, A+ for effort

Lain-lain Komen

Quote matbad 18-6-2021 04:03 PM
kreatif dan rajin
Quote Belibis 18-6-2021 04:18 PM
Orang kreatif..tambah pulak pkp ni...satu bangunan flat pun boleh ceria.{:cryrun
Quote Artemesiaa 18-6-2021 04:19 PM
Wah hidup betul lukisannya
Quote CiliPadiSedap 18-6-2021 04:30 PM
mati lah orang cop rumah setinggan. cuba cat guna kayu mahal sikit cm kayu meranti, kayu retis, sepohon kayu ke? baru rumah nampak mewah
Quote ais_kosong 18-6-2021 04:30 PM
Kreatif..

aku suka lagi rumah kampung yang cantik2 tu (xnampak usang)..

Quote BabyOnEarth 18-6-2021 05:39 PM
cantik nampak real!
bagus abang ni memanfaatkan skillyg dimiliki sebaiknya
Quote sarah82 18-6-2021 05:48 PM
Cantiknya.. Nampak mcm betul
Quote KIM.K 18-6-2021 07:09 PM
tempayan tu nyaris tertipu
Quote aderaderker 18-6-2021 07:25 PM
I dengki betul dgn orang pandai melukis ni.
I lukis hapah pun tak jadi.



Quote anony-mous 18-6-2021 08:27 PM
Dah siap tu menjadi betul mcm rumah kayu pondok buruk. Sgt berbakat. Awat x lukis mcm rumah kayu yg mahal?
Quote helicornia 18-6-2021 08:48 PM
kreatif tp tk minat sbb rumah kayu tu nampak buruk.dgn kain bergantung erkkk lain la buat lukisan rumah kayu berseni
Quote abadi84 19-6-2021 12:01 AM
Mcm kayu pondok buruk nk mereput. Klu dia suka konsep gini mmg nmpk real lah. Mata ai x cantik
Quote any42 19-6-2021 02:00 AM
real btul abg ni bt.
teringat dulu2 pnah tgk cter filipin tajuk ape tah rumah bdk tu ala2 rumah besar mewah tp sbenarnya tu lukisan kt billboard ats tanah bila masuk pintu rumah mewah tu sbenarnya kt blakang rumah kayu usang je. hehe
Quote mawar_pink 19-6-2021 07:04 AM
pandai dia melukis...tpnya makin buruk plak nmpk umah tu...
Quote Carcosa 19-6-2021 09:03 AM
Rajinnya pokcik ni
Quote MoonRise 19-6-2021 10:05 AM
Boleh jadi port ootd.
Cas rm10 satu kepala.

Quote Mulotkoyak 19-6-2021 06:14 PM
aderaderker: I dengki betul dgn orang pandai melukis ni.I lukis hapah pun tak jadi.

Same ngn iols sis
Quote b_n_c 21-6-2021 08:23 AM
KIM.K replied at 18-6-2021 07:09 PM
tempayan tu nyaris tertipu

aku dah tertipu sblm baca komen ko ni...hampes
Quote BingkaUbi 21-6-2021 01:13 PM
mawar_pink replied at 19-6-2021 07:04 AM
pandai dia melukis...tpnya makin buruk plak nmpk umah tu...

Kan.... nak sgt nostalgia, rumah kayu ni kena ada tangga n tiang bwh rumah... rumah gini kalu nampak lagi buruk jahh

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top