Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Lepaskan Jawatan PM Kalau Masih Berdegil' - Anwar

18-6-2021 06:00 PM Komen: 111
Perdana Menteri wajar letak jawatan sekiranya masih enggan mengadakan sidang Parlimen pada kadar segera.


Kredit foto: The Edge Markets/IG Muhyiddin

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, tindakan itu wajar dilakukan secara terhormat oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin yang didakwa masih berdegil.

Kalau enggan (buat sidang Parlimen segera) baik secara terhormat untuk selamatkan negara, ekonomi, penyelesaian masalah Covid-19 dirangka lebih baik..secara terhormat kamu lebih baik undur.

Saya rasa itu pegangan Pakatan Harapan dan kebanyakan ahli-ahli Parlimen, katanya dalam video di media sosialnya hari ini.



Anwar juga kesal dengan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Undang-Undang dan Parlimen), Datuk Takiyuddin Hassan juga dilihat masih mahu bersilat dengan permintaan istana.

Ini gesaan kedua dari Istana Negara terkait sidang Parlimen. Jika kerajaan ini kerajaan yang bertanggungjawab dan punya maruah, seharusnya gesaan itu dituruti pantas. Speaker juga gagal mainkan peranannya dengan baik, katanya.


Sumber: MalaysiaGazette


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
1
0
Komen: 111
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ninja boy 22-6-2021 03:18 PM
Selagi atok hidup mimpi sajalah nuar

Lain-lain Komen

Quote Skuau 18-6-2021 06:07 PM
Pastu bagi kat sapa???
Quote MissYouSayang 18-6-2021 06:11 PM
Bagi ja dekat org yg bebetul nak buat kerja asalkan bukan bangnon haramjadah apanama depa dok kata bangnon haramjadah bangnon ka depa kata haramjadah tui
Quote tungkai 18-6-2021 06:27 PM
Wahh...kemain gigih bang non sebulan dua ni ye. Usaha tangga kejayaan gitu....
Quote ajinomotonosuga 18-6-2021 06:31 PM
tungkai replied at 18-6-2021 06:27 PM
Wahh...kemain gigih bang non sebulan dua ni ye. Usaha tangga kejayaan gitu....

Bang Non tidoq sonyummm aje..
Quote ajinomotonosuga 18-6-2021 06:35 PM
Skuau replied at 18-6-2021 06:07 PM
Pastu bagi kat sapa???

Bang Non laaa..sapa lai

Dap ada 47 mp aaa pkr ada kat 40 kut aa campoq jowo ponorogo nya umno..najib nya faction..few more dah brapa

Warisan..gabungan sabah...sarawak depa sure pening ni..

Unless ..abah cow resign n pass baton kat semburit NOW!!!  aaaa semburit sure de plan nk counter

Klo abah masih PM sampai ogos...bye bye
Quote I.K.A888990 18-6-2021 06:38 PM
hentam org kaw kaw tapi time dia...
Quote kelapaparut 18-6-2021 06:43 PM
umno ni comfirm ke nak kluar pn, kuat drama jugak umno, alih2 masih sokong pm dan pn, bangnon kempunan lg
Quote iman_kasih 18-6-2021 06:46 PM
kelapaparut replied at 18-6-2021 06:43 PM
umno ni comfirm ke nak kluar pn, kuat drama jugak umno, alih2 masih sokong pm dan pn, bangnon kempun ...

Acah2 je tu..padahal hadap jawatan jugak. Kalau betul dah lama tarik sokongan kat pm.
Quote Kitty_catz 18-6-2021 06:46 PM
ajinomotonosuga replied at 18-6-2021 06:35 PM
Bang Non laaa..sapa lai

Dap ada 47 mp aaa pkr ada kat 40 kut aa campoq jowo ponorogo nya umno.. ...

apooo semburittt?

layak tukang mop je mamat tu.., besides hari2 org maki dia berjemaah, tengok je la kat twitter heols.. mcm tu nak jadi peyemmmm?
Quote Kitty_catz 18-6-2021 06:47 PM
bang non dah ada numbers letewww ye
Quote amira_adlina 18-6-2021 06:49 PM
Bg je la peluang bang non jadi pm, kita dh hukum dia sblm dia jadi pm pon..pelikzzz
Quote Skuau 18-6-2021 06:56 PM
ajinomotonosuga replied at 18-6-2021 06:35 PM
Bang Non laaa..sapa lai

Dap ada 47 mp aaa pkr ada kat 40 kut aa campoq jowo ponorogo nya umno.. ...

hanya teringat sapa 'abang besar'...bila PH naik....
Quote rashiman 18-6-2021 07:08 PM

kalau tak nak bagi kat sesapa, ikut ajelah gesaan istana, buat sidang parlimen secepat mungkin...
Quote TuntungReturn 18-6-2021 07:09 PM
aku rasa anwar,zahid,najib,lim guan eng akan kena game ngan mahathir tunggu.
Quote ajinomotonosuga 18-6-2021 07:13 PM
Skuau replied at 18-6-2021 06:56 PM
hanya teringat sapa 'abang besar'...bila PH naik....

Takkan mat sabu !
Quote kerabuBiru 18-6-2021 07:14 PM
amira_adlina replied at 18-6-2021 06:49 PM
Bg je la peluang bang non jadi pm, kita dh hukum dia sblm dia jadi pm pon..pelikzzz

Sanggup kamu nak lantik pm mesia seorg yg ada kes baham jubo
Quote Minami2013 18-6-2021 07:15 PM
Tak rela dsai naik jadi pm. The only way dia nk jadi pm pun undian mp je la. Kalau election, confirm kalah. Tu yg terdesak sgt. Asalkan juga bukan wak jahid.
Quote ajinomotonosuga 18-6-2021 07:16 PM
TuntungReturn replied at 18-6-2021 07:09 PM
aku rasa anwar,zahid,najib,lim guan eng akan kena game ngan mahathir tunggu.

Atok nk game lagu manaaa...dia ada 5 oang je bakang dia..PETAI..PEJUANG

Depa tk caya daaa..depa jatuh sb atok..atok takmo pas baton kat bang non n resign..abisssss

Depa senang senang lupa ka

Atok cuma buleh teraiii bomoh tropong tu nk stop bang non

Najib n jawa tu nya penyokong je da brapa.. mudin pondan cium keris..keri jamaludin nek beskal..kim salam laa

The key is sapa hold MAJORITY!!!
Quote R2D2 18-6-2021 07:19 PM
Usia Forum CARI 25 tahun, usia perjuangan Anwar nak jadi PM 23 tahun

Lihat semua komen(111)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top