Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

"Babi, Penat Gila" - Pandalela Rinong & Jinq En Hibur Rakyat Malaysia

28-7-2021 10:29 AM Komen: 38



Biarpun gagal membawa sebarang pingat Olimpik buat Malaysia, namun kelibat pasangan Pandalela Rinong dan Leong Mun Yee dalam acara platform 10 meter seirama wanita tetap menggembirakan peminat sukan negara.

Namun apa yang lebih menariknya ialah apabila stesen televisyen berjaya menangkap aksi mencuit hati daripada Pandalela yang menyebut perkataan babi setelah keputusan diumumkan.

Ianya mendapat perhatian netizen sekaligus membuktikan bahawa dia anak jati Malaysia.



Foto : Twitter


Bagi netizen, ianya adalah perkataan yang hanya disebut oleh orang Malaysia ketika mengekspresikan rasa kecewa dan marah.

Terdahulu, seorang lagi atlit Olimpik, Jinq En juga turut menyebut perkataan 'penat giler' yang sangat kerap diucapkan oleh orang Malaysia ketika kepenatan.


Foto : Twitter


Ianya dipersetujui dengan rata-rata netizen turut memuktamadkan 'babi, penat giler' sebagai ayat yang popular saat ini. Malahan ada pula yang memberi komen mengenai parlimen pula.


Foto : Twitter

Apa pun, itu reaksi spontan, anda pun sama ke? - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
4
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 38
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote babyLON. 3-8-2021 01:44 PM
Siapa je tak sebut babi klau partner mcm tu

Lain-lain Komen

Quote Skuau 28-7-2021 10:41 AM
Edited by Skuau at 28-7-2021 10:43 AM

Sib baik bkn P,B,K,L,C.........
Quote tuttt 28-7-2021 10:43 AM
Iolls ada perasan jugak smlm dia sebut babi tu. tp semalam tgk lela ngn mun yee tu mcm takde chemistry. Agaknya sebabtu la hauk je perfomance smlm. Atau mungkin hati hitam iols je yg berprasangka. Ter ot pula saiya
Quote mamajawie 28-7-2021 10:47 AM
si pandalela ni iollss rasa better dia fokus on single diving je la..kadang ksian bila dapat pasangan x selari dgan dia konfem prestasi hauk punya..kalu iollss pun da maki kat situ terus..ahhahaha
Quote sfrnna 28-7-2021 11:05 AM
rio olympic yg dia menang silver tu dia partner dgn chinese lagi satu tu. this year dia masuk 3m kot. mun yee ni dah tua patut da boleh jadi jurulatih dah. Boleh la latih pelapis muda macam china competitor diorg tu.. 15 tahun dah gold..
Quote jalfa 28-7-2021 11:07 AM
Babi..hahah....so malaysian....
Quote helicornia 28-7-2021 11:15 AM
haha iols klu marah sgt pun carut babik jugak
Quote bbasir 28-7-2021 11:59 AM
kalau PR dpt pasangan yg bagus, mesti ada chance dpt medal smlm... LMY ni da tua weiii... x konsisten da.. patut dia tu bersara aje la... ni sibuk juga nak p olimpik... rosakkan persembahan aje LMY ni...
Quote qwen_luna 28-7-2021 12:12 PM
Hahaahhahahahahaha!  {:smile
Quote gede-bab 28-7-2021 12:28 PM
ok lah tu kata 'babi' menunjuk kekecewaan, kemarahan ..
tapi dia tak tuju perkataan tu kat sesiapa...cuma tujukan kepada situasi pada masa itu yang tidak menyebelahi mereka..
Quote Firenzza 28-7-2021 12:30 PM
Dia ni mcm bengang je dgn partner dia tu, sblm lompat masing2 mcm xde chemistry
Quote mbhcsf 28-7-2021 12:32 PM
pandalelea - Joong hong duo yg best dalam platform
Quote Jajabeans 28-7-2021 12:46 PM
sfrnna replied at 28-7-2021 11:05 AM
rio olympic yg dia menang silver tu dia partner dgn chinese lagi satu tu. this year dia masuk 3m kot ...

itu ler.. aku tgk china korea ramai atlet muda remaja umo belasan dh hantar olimpik. farah ann, mun yee patut dh jadi jurulatih.
Quote Olumis 28-7-2021 01:02 PM
Oooo macam tuq
Quote highcastle 28-7-2021 01:06 PM
Babi jugak yg kena.............
Quote auntyonion 28-7-2021 01:27 PM
{:good fuhhhhhh~~
Quote judicata 28-7-2021 01:38 PM
haha gelak iols tengok dia caruts babi tu.

tapi ya.. memang pandelela takde chemistry dgn LMY. sbb terjunan & form pun tak sync 2 orang ni. so memang point low lah. maybe kejap je training sama kot? tambah lagi asyik pkpkpkp semua. kesian gak la dedua...
Quote xpdckelate 28-7-2021 02:20 PM
Leong Mun Yee rasanya dh boleh pencen....pencapaian dia statik je xde improvement
Quote tupai 28-7-2021 02:41 PM
Babi jgk yg bersalah ....simpati iols kt babi....sentiasa dipersalahkan
Quote batmana 28-7-2021 03:09 PM
kalu budak tanding peringkat sekolah, cakap babi tu kire standard budak2 la, tkpe

ni dh bertanding olimpik, cakap babi tu satu kebanggaan ka? mana pi kesopanan kesusilaan?,

minda kelas -3 sgt..

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top