Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Animasi Upin Ipin: Mulut Fizi Makin Celopar

28-8-2021 11:59 AM| Komen: 46

Watak Fizi dalam animasi popular Upin & Ipin sebelum ini pernah dikecam teruk oleh netizen kerana mulut celoparnya.

Minggu ini, nama Fizi sekali lagi menjadi bualan netizen selepas Les Copaque mengeluarkan sedutan terbaharu animasi popular tersebut.

Dalam video tersebut, Upin dan Ipin bertanya bagaimana Fizi mendapat rambut yang sangat bergaya.

Kredit foto: Kosmo

Bagaimanapun, jawapan yang diberikan Fizi apabila mengejek kepala botak Upin dan Ipin membuatkan netizen berasa sangat geram dengannya.

“Nak pakai kat mana? Awak berdua mana ada rambut, botak!” jawab Fizi bernada angkuh.

Disebabkan klip tersebut, ramai yang kurang berpuas hati dengan jawapan angkuh Fizi. Tidak kurang juga ada yang berharap dia dipulaukan oleh rakan sepermainan lain.

“Makin menjadi-jadi ya mulut si Fizi ni,” ciap seorang netizen. -CARI

Sumber: Kosmo


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 46
Komen

Previous : India K*l*ng, Cina B*kit, -Ikram Tarik Balik Video Iklan Rasis

Next       : Pi Mai Pi Mai Tang Tu Masuk Netflix-"Bapa Aku Tak Dapat Satu Sen Pun"

Komen Terbaru

Quote dejure 30-8-2021 09:54 AM
Alah kalau nak ikutkan bahasa budak2 skg pon mmg banyak yg kurang ajar..xpayah la nak amik cth upin ipin ni kita sendiri kkdg memaki hamun mencarut depan budak2..lps tu bila budak2ikut kita nak buat terkejut kote pula..walhal diri sendiri yg suka mencarut.

Lain-lain Komen

Quote Guccibamboo 28-8-2021 12:14 PM
Sorrylah....I x suke bdk mulut celopar...g main jauh2 sane
Quote bakingsoda 28-8-2021 01:20 PM
bila la dorang nak grad tadika eh
Quote hasniey 28-8-2021 02:59 PM
cerita lamaaa kot...tv indon dah ulang hari2 malaysia baru nk kecoh psl ni?
Quote auntyonion 28-8-2021 03:16 PM
Omakk aiii benda dah basi sia..dah xde venda sgt ke nak tulis sampai recycle benda dah kw tong sampah {:dot
Quote katakauu 28-8-2021 03:17 PM
mmg fizi ni, dah la miskin

mulut aku lg celupar
Quote Shinichikudo 28-8-2021 03:20 PM
Meols x suka upin ipin ni..bad influence untuk budak2 bawah 6 tahun
Quote brunette 28-8-2021 03:23 PM
Shinichikudo replied at 28-8-2021 03:20 PM
Meols x suka upin ipin ni..bad influence untuk budak2 bawah 6 tahun

Samalah. Anak iols tak tgk upin ipin ni
Quote xtinkerbellx 28-8-2021 03:29 PM
Episod ni kan da lama
Quote TeropongThaico 28-8-2021 03:30 PM
Iols rasa cerita deols makin tak sesuai dgn budak2 kecil or sekolah rendah. Kalau target deols remaja sesuai la dialog camgitu. Tp watak yg diketengahkan pulak umur 6thn. Macam pelik pulak
Quote Fortiori02 28-8-2021 05:17 PM
Upin ipin ni ramai bdk2 kecik tgk & jd ikutan drg. So harap penggunaan bahasa/ayat tu kena elok sikit la spy budak2 kecik tak terikut bnd yg tak elok.
Quote ninnamina 28-8-2021 05:22 PM
Shinichikudo replied at 28-8-2021 03:20 PM
Meols x suka upin ipin ni..bad influence untuk budak2 bawah 6 tahun

Betul iols pun rasa benda sama.. anak iols tetiba ada cakap ‘apa la kau ni’ ‘tu pun tak tau’ .. banyak lagi..ni kekadang kalau dia nak tengok iols suruh tukarkan bahasa..
Quote ninnamina 28-8-2021 05:24 PM
TeropongThaico replied at 28-8-2021 03:30 PM
Iols rasa cerita deols makin tak sesuai dgn budak2 kecil or sekolah rendah. Kalau target deols remaj ...

Setuju. Penggunaan ayat dia x sesuai utk budak2.
Quote TeropongThaico 28-8-2021 05:37 PM
ninnamina replied at 28-8-2021 05:24 PM
Setuju. Penggunaan ayat dia x sesuai utk budak2.

Mungkin dlm keghairahan dgn sambutan yg deols terima itu yg terlepas pandang.
Kesiannya parents la ingat dah bg kartun yg elok2 utk tontonan anak2. Nak2 pulak local konon nak support la. Last2 lain jdnya
Quote RatuDunia94 28-8-2021 05:38 PM
TeropongThaico replied at 28-8-2021 05:37 PM
Mungkin dlm keghairahan dgn sambutan yg deols terima itu yg terlepas pandang.
Kesiannya parents  ...

Upin ipin yg awal2 dulu kat TV9 durasi 5 minit tu je yg elok n sesuai utk content kanak2.. skrg dh 60% utk kanak2. 40% utk org dewasa.. hadaplah...
Quote rain2169 28-8-2021 05:48 PM
I tak tengok siri ni...
ingatkan fizi mana tadi....
okayyy no komen....
Quote TeropongThaico 28-8-2021 05:51 PM
RatuDunia94 replied at 28-8-2021 05:38 PM
Upin ipin yg awal2 dulu kat TV9 durasi 5 minit tu je yg elok n sesuai utk content kanak2.. skrg dh ...

Iols dulu galakkan anak2 layan cerita dorg ni masa anak2 kenal astro ceria. Ingat ok la. Tp bila dgr dialog yg agak kurang sopan terus iols diam.
Sib baik anak2 tak pernah minat pun sbb deols kartun kena dlm bahasa omputeh je.
Kiranya mmg tak boleh percaya sgt... Macam u cakap la content dlm cerita pun dah tak sesuai
Quote spankee_fili 28-8-2021 05:56 PM
Shinichikudo: Meols x suka upin ipin ni..bad influence untuk budak2 bawah 6 tahun


Sama pendapat dengan iols.. walaupun tak sebiadap Shin Chan tapi agak nakal
Budak2 cepat tiru based apa yg dorang tengok, cepat sangat belajar tau
Kita yg tua ni boleh anggap sebagai kelakar tapi budak akan digest sebagai common things to do
Quote AnnaSendin 28-8-2021 06:15 PM
Ah. Upin ipin nieyh iols paling rengsa bila asyik upin ipin ajer menang.
Quote pakwetizzaqyah 28-8-2021 07:32 PM
bakingsoda replied at 28-8-2021 01:20 PM
bila la dorang nak grad tadika eh

standard shin chan ngn nobita jugak lerrr.. hahaha

Lihat semua komen(46)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top