Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Rahim Nourul Depp Dah Kena Buang

8-9-2021 01:11 PM|Oleh: Saiful| Komen: 288

Nourul Depp menerusi Instagram memberitahu, dia telah selamat menjalani pembedahan buang rahim di hospital.

Katanya dia berasa bertanggungjawab untuk memberi kesedaran kepada umum tentang betapa pentingnya pencegahan terhadap sebarang ketumbuhan pada organ dan tubuh badan.

Katanya dia bernasib baik kerana tahu ketumbuhan dalam rahim lebih awal dan dapat mengambil langkah berjaga-jaga untuk menyelamatkan nyawanya.


Foto: IG

"Hantaran di Instagram itu sebenarnya dibuat untuk beri kesedaran. Dah 12 bulan berlalu tapi ada orang anggap benda itu hal yang baharu.

"Saya mahu memberitahu semua orang kalau ada benda yang perlu dibuang,buanglah. Jangan simpan.



"Benda ketumbuhan seperti itu akan membawa kepada yang tidak baik.

"Menerusi gambar rahim yang saya muat nak, ada beberapa nodul kelihatan. Selepas doktor periksa, tiada sebarang ketumbuhan yang boleh akiatkan kanser. Alhamdullillah dapat kesan pada peringkat yang sangat awal. Apa pun kita kena jaga diri,"katanya kepada Gempak.



Nourul juga berpesan supaya sentiasa peka dengan kesihatan.

"Jangan sedih kalau kena buang rahim. Bersyukur sebab Allah selamatkan nyawa anda." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
2
Komen: 288
Komen

Previous : Shooting Dah Nak Mula, Lana Nodin Boleh Masuk Set Ke Tak Cucuk Vaksin?

Next       : Fauziah Nawi Bengang Ada Produksi Ambil Pelakon Tak Vaksin-"Jangan Buat Hal! Ada Cable Besar Ke?"

Komen Terbaru

Quote bedahmulutpuaka 15-9-2021 10:50 PM
CikYaYaYa replied at 9-9-2021 03:49 AM
Dolu iols pernah consume vit c brand S nie sebab doc suggest iols makan vit c. Tapi iols xikot pon k ...

Ni betul.. Sebiji vit c tu dah 500gm..dorang kadang amik 4 biji sehari.. Tak tahu lah fatwa mana dorang belajar.. Aku amik sebiji pun kering rase badan x cukup air je.. Padahal 2-3 liter air shari minum..

Lain-lain Komen

Quote bluebutter 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn minum soya sehari hari.
Quote Acikgomen 8-9-2021 01:27 PM
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Betoi acik setuju
Quote makadek 8-9-2021 01:27 PM
Dok pomot s pastu ado cyst camno tu
Quote Guccibamboo 8-9-2021 01:28 PM
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Die bukan jenama H ke...bukan S. Tp dedua pun soybase
Quote tepisket.. 8-9-2021 01:29 PM
Guccibamboo replied at 8-9-2021 01:28 PM
Die bukan jenama H ke...bukan S. Tp dedua pun soybase

Haah laki dia md malaysia utk jenama h kan
Quote babynina30 8-9-2021 01:31 PM
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Gapo jenama S u ?
Quote babynina30 8-9-2021 01:32 PM
Acik ni dlu mcm ada lump dkt peha pon dia buang jgk
Bagoslah. I tgk dia buang kt peha tu, i pon ada. I nk buang jgk. Doc ckp takyah sbb takdepape, x ganggu katanya. Tp risau jua. Hrp takde ape2
Quote minahsenget 8-9-2021 01:35 PM
dengn berita ini hrp geng HL tak la asyik ajak  join lagi
Quote depresio 8-9-2021 01:48 PM
Sebelum ni aku dah pnh baca ada org bgtahu anything yg ada soy base ni tak bagus terutama utk perempuan bolh jd penyebab ketumbuhan dalam rahim so korg elkkan lah..

Quote kedekek 8-9-2021 01:52 PM
Aku setuju bab soy penggalak ketumbuhan cyst .sbb aku pnh consume 1 product jenama S ni aftr deliver bby tujuan nk tmbh susu tp lelama lps tu ade cyst dlm rahim.doc ckp mnuman soy base mmg xbrp bgus utk wanita
Quote ezacbee 8-9-2021 01:52 PM
minahsenget replied at 8-9-2021 01:35 PM
dengn berita ini hrp geng HL tak la asyik ajak  join lagi

Mula2 ingatkan HL nama bank.
Rupanya produk H, bukan Honda
Quote KIM.K 8-9-2021 01:54 PM
Makcik ni byk makan soy protein kan.
Quote Skuau 8-9-2021 01:55 PM
baca tajuk...sapa la Rahim Nourul Depp....bkn orang rupanya...
Quote dudaberhias 8-9-2021 01:58 PM
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Tu la, perempuan memang tak sesuai minum soya.
Walaupun ada petua kata nak anak putih melepak kena minum soya masa mengandung.

Baik makan nasi kerabu je hari2 dikk kot anak boleh jadi mata biru persis kokesen.

dan anak2 laki pun jangan gatai2 nak bagi minum soya. Kang jadi macam kurex atau themilo, tak pepasal nampak deorang register forum ni kang bagitahu deorang teringin nak di dukung zul ariffin.
Quote KIM.K 8-9-2021 02:00 PM
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Vegan selalu expose soyprotein scam
Quote HoneyR 8-9-2021 02:03 PM
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...

Same with me.. terlebih consume soy base supplement, akhirnya sama kes dgn nurul. So nasihat sis elakkan dari pengambilan  soy base.
Quote Fly_over 8-9-2021 02:06 PM
Edited by Fly_over at 8-9-2021 05:15 PM
bluebutter replied at 8-9-2021 01:13 PM
Jenama S ni tak berapa bagus. Soy base kan. Soy amat menggalakkan pertumbuhan cyst. Tolonglah jgn mi ...


mak iols dgn mil iols pn dah kena buang rahim.. sorg jenama S. sorang jenama HL.
Quote Gingerly 8-9-2021 02:10 PM
Tolong jangan consume apa2 produk yg berasaskan soya. Kicap pun kurangkan. Tempe soya, tauhu, ini semua merosakkan sistem kesuburan ibu dan hormon anak lelaki yg dikandung.
Quote cmf_premierleag 8-9-2021 02:12 PM
so mmg konfem la kan S dan H tu produk sampah sarap
aku geleng kepala je tgk kwn opis aku duk sibuk promote S dan H tu hari2
kang aku ckp minah ni pun dh kene buang rahim sepahtu, ko nk cakap apa lagi

Lihat semua komen(288)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top