Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Rakan Industri Fitnah- Rita Rudaini Lebih Rela Tak Berlakon Daripada Suntik Vaksin!

9-9-2021 12:52 PM|Oleh: Saiful| Komen: 225

Rasanya ramai dah tahu Rita Rudaini memang tak nak ambil vaksin.

Sebelum ini juga kecoh bila Rita menyelar pihak yang melarang  golongan anti vaksin beli beras.


Via:murai.my

Baru-baru ini kecoh bila ada yang mendakwa Rita boleh shooting walaupun tak ambil dos suntikan.

Bukan orang lain, tapi orang industri sendiri yang memfitnah dirinya katanya.


Foto: IG

Melalui Instagram, pelakon ini kata dia hanya duduk di rumah dan menjalani kehidupan macam biasa.

"Ada rakan industri fitnah sistur cakap sistur tengah shooting. Sistur tak ada vaksin. Kecoh ini dok menjaja???alahai sabar la wahai teman. Jangan takut dengan rezeki awak.

"Rezeki awak dan rezeki sistur tak sama. Tuhan dah asingkan dah. Tak yah nak berebut wahai teman. Sistur ini dekat rumah je. Tak pergi mana pun. Duduk main tanah, masak, kemas rumah,"tulisnya.



Dalam masa yang sama Rita tak kisah langsung nama digugurkan dariapa berlakon dalam mana-mana produksi.

"Sistur percaya dengan rezeki yang Tuhan dah tetapkan. 100 episod nama sistur digugurkan pun sistur okay sebab bagi sistur Allah dah tulis macam itu. Sistur sentiasa bersangka baik dengan Dia. Sebab apa yang dia tak bagi itu ada sebabnya dan Dia tak pernah hampakan hamba-hamba Dia. So percayalah apa yang dengki sangat dengan sistur? Tak relax ke?"




Okay sistur. Apa pendapatan Rita ni sebenarnya selain berlakon? Ramai musykil, tak gitu? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 225
Komen

Previous : Sweetnya Remy Ishak- Bergoyang-Goyang Menari Tolong Isteri Promosi Kasut

Next       : "Since Lock Down, Korang Naik Badan, Maintain Or Turun?" - Raf Yaakob Turun 5kg Dalam Seminggu

Komen Terbaru

Quote nanies 17-9-2021 04:26 PM
rengsa aku tengok citer tv3 kul 7pm tu. muka si RR ni, muka si umie aida. alahai, muka2 tak laku dah.

Lain-lain Komen

Quote friedfishsoup 9-9-2021 01:06 PM
Ada lagi thread si ritrud ni..berapa banyak dahhhh!
Quote mat_arof 9-9-2021 01:13 PM
tak faham dengan sorang ni.

ramai dah pesan duduk diam diam..tak  nak vaksin duduk diam diam sudah.
bukan kena paksa kena tangkap suruh  pergi vaksin..
tapi tak habis habis provoke orang ramai...bila di tuduh anti vaksin...marah melenting.





Quote djzara81 9-9-2021 01:19 PM
Kalo tak berlakon, apa mata pencarian si ritrud selain produk dia? Laku keras smpi bole sustain lifestyle?
Quote awex^returns 9-9-2021 01:19 PM
mat_arof replied at 9-9-2021 01:13 PM
tak faham dengan sorang ni.

ramai dah pesan duduk diam diam..tak  nak vaksin duduk diam diam suda ...

attention seeker much
tu lah aku cakap
bab jodoh tanak bersangka baik pulak ngan Allah
masih lah duk tuduh bini baru ex-laki tu tak move on
macam lah dia terpaling dicintai ex-laki, terpaling dikenang
aiyooo

tanak vaksin, duk rumah
senyap sudahlah
saja nak acah2 terpaling berani menyalak

Quote manehnya 9-9-2021 01:23 PM
X berlakon lg bagus laaa... Mnyemak ajer.... Byk lg muka baru yg x kekwat mcm sistur... K

N hero pun byk yg da x sesuai ngan sis okeh
Quote dudaberhias 9-9-2021 01:27 PM
Waktu tak nak vaksin gigihnya memetik nama tuhan dan gunakan agama untuk cover diri. Tapi bila nak cucuk filler sampai dagu jadi pembuka tin, entah agama ke mana, entah tuhan pun tah ke mana. Asalkan dagu boleh buka tin susu pagi2 untuk buat susu pada anak.
Quote Nozot 9-9-2021 01:30 PM
Dia nie mmg bodoh teramat bodoh..meroyan ja kerja
Quote wak_pijah 9-9-2021 01:32 PM
Kau bahasakan diri kau in proper sis ke, akak ke mahupun acik lg bagus.

Sistur2, acah cute lg muda remaja kah? Menyampahh
Quote mama_neko 9-9-2021 01:38 PM
pastu hang meroyan kata laki bagi nafkah tak cukup...       
Quote MistrezHermanaz 9-9-2021 01:40 PM
mat_arof replied at 9-9-2021 01:13 PM
tak faham dengan sorang ni.

ramai dah pesan duduk diam diam..tak  nak vaksin duduk diam diam suda ...

hai awk..ada GV dak tahun ni..hahaha sorry OT
Quote shida81 9-9-2021 01:41 PM
djzara81 replied at 9-9-2021 01:19 PM
Kalo tak berlakon, apa mata pencarian si ritrud selain produk dia? Laku keras smpi bole sustain life ...

Kannn.... Ak pun pelik... Kedai kuih dia pun da tutup... Skang dia duk umah bru 3 tingkat kan.. Ke mmg dah lama?...
Quote Parit.Hilton 9-9-2021 01:46 PM
pi mampoih la ritrudeeeee

tak pernah minat hang
apa drama hang ada aku memang tak tgk pun



Quote shida81 9-9-2021 01:47 PM
X kisah la ko nk vax ke ape.. Lantak ko la klu terkena ko yg suffer
Cumanya.. Smua bende dia nk respond sampi troll bodo mcm tu pun dia nk amik pot..
Sebenarnya dia yg kn chill jgn menggelabah bewak Sgt... Sampi x tau mn yg troll mn yg serious... Lebam Sgt kah
Ak x tau sape yg fitnah dia g shooting... Yg ak tau org cuma ckp artis x vax jgn menyusahkn org lain... Nnti x pasal2 smua x blh shooting...
General statement kot.. Dia terasa sbb dia yg mkn cili... X de org persoalkan rezeki sesape
Cerita besar 5 posen blh jd besar dulang klu dia komen...
Pastu org ckp lain dia paham lain.. Mcm satu dunia nk aniaya dia
Sick...

Quote trexxxxxi 9-9-2021 01:52 PM
Menyalak dengaq sampai ke Perlih


I heard you alright ritrude
Kahkahkah
Quote doodlediddle 9-9-2021 01:57 PM
Okay next!
Quote Wakefield 9-9-2021 01:58 PM

Quote kerunai 9-9-2021 02:02 PM
industri sampah sarap..sekian
Quote abadi84 9-9-2021 02:02 PM
Yahoo...gembira RR tak kuar TV dah. Slmt mereput
Quote trexxxxxi 9-9-2021 02:04 PM
dudaberhias replied at 9-9-2021 02:27 PM
Waktu tak nak vaksin gigihnya memetik nama tuhan dan gunakan agama untuk cover diri. Tapi bila nak c ...

Meol terpaksa bersetuju dengan kakaduda kerana point point yang sangat bernas yittu
Setuju tanpa bantahan

Lihat semua komen(225)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top