Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Minati Atmanegara Beragama Islam, Tapi Nikahkan Anak Di Gereja?

10-9-2021 03:43 PM| Komen: 41

Posting terbaru artis veteran Indonesia, Minati Atmanegara ketika di majlis perkahwinan anaknya, Catra Felder mencuri perhatian netizen. 

Manakan tidak, anak perempuan Minati itu berkahwin dengan Stephani Defristta di sebuah gereja. 



Momen bahagia majlis perkahwinan itu dikongsi oleh Minati Atmanegara di Instagram.


Kredit foto: IG Minati

Menerusi video yang dimuat naik, Catra Felder dan Stephani Defristta dilihat melutut di hadapan Minati Atmanegara dan suaminya, Alexander Felder untuk meminta restu mereka.

Tidak lama kemudian, ramai yang memberi reaksi di ruangan komen terutamanya membabitkan soal agama Minati.



Seperti diketahui, Minati Atmanegara memutuskan untuk mengahwini suaminya yang berbeza agama dan dikurniakan dua anak.

Cakra Chrisandi Felder menganut agama seperti bapanya manakala Cantika Ramona Felder mengikuti ibunya yang beragama Islam.


Sumber: Murai

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 41
Komen

Previous : Hampir Tak Cam Bila Vin Diesel Dalam Mod Bercuti!

Next       : "Tiada Lelaki Takutkan Isteri, Cuma Rasa Hormat" - 'Ip Man' Tolak Babak Ranjang

Komen Terbaru

Quote djzara81 20-9-2021 01:17 PM
gideoncross replied at 20-9-2021 08:05 AM
Dorg ikut ideologi Binneka Tunggal Ika. Tu yg tunggang langgang tu. Uol chck sma TV personality do ...

Kawen sbb cinta & nafsu. Agama no 2. Ada gak retis Indo murtad sbb selalu bad luck in life padahal dulu agak beragama gak. Lupa lak nama dia. Baru2 ni dia eksiden & jd OKU. Pastu declare kuar Islam sbb mase tgh sakit, dia nmpk salib ke ape ntah. But mamat ni still nak jaga hubungan dgn family, siap nk sponsor mak dia buat umrah.

Lain-lain Komen

Quote namemysoul 10-9-2021 04:07 PM
Sbrg kan cenggini....caca marba...
Quote Thunderclouds 10-9-2021 04:22 PM
It is what it is. Dh prinsip depa pegang mcm tu start dr zmn Sukarno lg.
Quote imransulaiman 10-9-2021 04:22 PM
Ingatkan atmanegara tu sejenis bangsa yang diminati {:smile
Quote putriTS 10-9-2021 04:47 PM
Sebenarnya dari one of videos I pernah tgk, Indonesia pun tak iktiraf nikah lain agama. Sebab lepas nikah ikut agama masing2, wajib daftar dgn jabatan agama. Apa yg dorang buat if berlainan agama especially Islam, mereka nikah sivil di luar dulu dan balik Indo just daftar kat jabatan pendaftaran mcmtu. Due to covid ni, maybe yg ni nikah kat church tapi tak daftar.
Quote makcun14 10-9-2021 05:05 PM
Alaa chuols. Yindon kan liberal apa nak heran.sedangkan yang muslim selamba tonggang terbalik minum arak in public kalah matsaleh, inikan pulak bab nikah.
Quote epal21 10-9-2021 05:10 PM
Tak pasal2 iols google tanter minati atmanegara ni sebab namanya unik. Iols baca nikah beda agama ni sebenarnya tak diiktiraf pun di Indon, maksudnya tak boleh didaftarkan sebagai suami isteri. Mungkin  kawen sivil di overseas lepas tu daftar di Indon?
Quote Dorotheas 10-9-2021 06:41 PM
Indon ni mmg aku confuse giler cara dorang..kawin boleh campur2 mcm tkde apa2..
Quote tokchik 10-9-2021 07:34 PM
putriTS: Sebenarnya dari one of videos I pernah tgk, Indonesia pun tak iktiraf nikah lain agama. Sebab lepas nikah ikut agama masing2, wajib daftar dgn jabatan ...

Mereka ikut pancasila.


Maka nya bnyk huru hara
Quote messyjet 10-9-2021 08:30 PM
Yela kn Klo p mkn nasi kedai die .Klo Muslim die asingkn babi dri sayur sayur tu die hidangkan ke pelanggan.kok mba xmkn babi sayur nya bisa kan hahahah
Quote Normabaru 10-9-2021 08:51 PM
NaMa pon terbelit2 nk mnyebutnya..sekomplikasi anutan diri depa
Yg heran kawen beda2 gini xcerai plak.yg sama aliran bcerai berai

haishhhhhahahahahahaha
Quote ciksaenara 10-9-2021 10:38 PM
Ooo muslim acik ni. Besa tgk ingat non muslim...

Btw apoo nak heran ,,,indon kan...
Quote djzara81 11-9-2021 09:35 AM
Bila tak mengikut agama islam yg betul inilah jadinya. Syarat & rukun nikah pon main langgar.
Quote helicornia 11-9-2021 11:40 AM
makcun14: Alaa chuols. Yindon kan liberal apa nak heran.sedangkan yang muslim selamba tonggang terbalik minum arak in public kalah matsaleh, inikan pulak bab ni ...

haha makcik kt sana pakai tudung tp selamba jual beer kt gerai. dulu ada drama indon main kt rtm tk silap tajuk dia wulan. aku pening tengok kejap minum wine kejap solat. time dia ada prob kang dia solat la haha
Quote Aikiko 11-9-2021 12:47 PM
helicornia replied at 11-9-2021 11:40 AM
haha makcik kt sana pakai tudung tp selamba jual beer kt gerai. dulu ada drama indon main kt rtm t ...

Bodo kan indon ni, mintak dijauhkanlah dari keturunan kita
Patutlah negara caca marba, tragedi di mana2
Quote LadyCarefree 11-9-2021 01:41 PM
Indon antara negara boleh kahwin berlainan ugama xkisah moslem ke haper. Ada beberapa negara je dalam dunia yg muslim hanya boleh kahwin muslim.
Quote SalenaGomez 11-9-2021 05:10 PM
Aikiko replied at 11-9-2021 12:47 PM
Bodo kan indon ni, mintak dijauhkanlah dari keturunan kita
Patutlah negara caca marba, tragedi di ...

Zakir naik pon pening ngn indon…

Dia punya kawen multi religion tu bkn limited islam kristian je (kenkonon between ahli kitab) islam hindu budha pon ada …udah serupa mcm kat india
Quote SalenaGomez 11-9-2021 05:16 PM
LadyCarefree replied at 11-9-2021 01:41 PM
Indon antara negara boleh kahwin berlainan ugama xkisah moslem ke haper. Ada beberapa negara je dala ...

Masalah nya diorg claims diorg largest muslim population in the world…ni data tahun 2018…ramai patutnya kuat…islam diorg pon rasanya dah campur aduk dgn adat tempatan yg kenkadang mmg salah n syirik

Syg kan gomen diorg x wujudkan jab agama zaman dulu2…mcm kat malaysia kan ada jakim jais jawi…skrg ni macam x terkontrol…tp diorg byk pasentren2
Quote SalenaGomez 11-9-2021 05:18 PM
helicornia replied at 11-9-2021 11:40 AM
haha makcik kt sana pakai tudung tp selamba jual beer kt gerai. dulu ada drama indon main kt rtm t ...

Sebab tu kat sini ada kes jual nasi lemak tp ada lauk babi.. pakai tudung lak tu..dulu penah viral n masuk newspaper..tokei kedai tu cina..

Sbb tu kalau SG beli nasi lemak kalau pekerja indon ni SG x beli n perati sapa boss nya
Quote Zeatyisaac 11-9-2021 05:50 PM
Bukankah Jamal Mirdad dan Lydia Kandou kahwin beza agama di Indonesia jugak? Waktu tu memang havoc untuk pengiktirafan perkahwinan beza agama. Sayang, akhirnya bercerai jugak.

Minati Atmanegara, lama tak dengar berita.

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top