Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Shuk Sahar Pula Sertai Tabligh! Doakan Dia Istiqamah

14-9-2021 10:25 PM|Oleh: LilRose| Komen: 74

Kredit foto: IG

Selepas melihat ramai rakan selebriti berjihad dengan menyertai jemaah tabligh, nampaknya pelawak Shuk Sahar juga sudah mengikut jejak langkah mereka.


Kredit foto: IG

Selepas penyanyi Anuar Zain, tular pula gambar pelawak dan pelakon kontroversi itu dikongsikan di Instagram Dakwah Tabligh.



"@shuk_sahar keluar ke jalan Allah, doakan beliau istiqamah dijalan Allah," tulis akaun berkenaan.

Perkongsian itu menerima banyak maklum balas positif daripada warganet.


Kredit foto: IG

"Sokong. Yang baik kita sokong," antara komen netizen yang berharap Shuk akan terus istiqamah, sekali gus menjadikan kehidupannya selepas ini lebih tenang.

Makin ramai golongan selebriti berhijrah dan berjihad ke jalan Allah SWT sejak kebelakangan ini.


Kredit foto: IG

Semoga masing-masing kuat semangat untuk terus istiqamah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 74
Komen

Previous : Wawa Zainal 'Seram' Anak Kini Jadi Pelakon Sebab Nak Beli Toca Boca!

Next       : Walaupun Dah Pulih, Aishah Trauma Efek Covid

Komen Terbaru

Quote TeropongThaico 16-9-2021 11:56 PM
Harap benarlah hendaknya.... Janganlah dipermainkan agama mu sehingga agama mu binasa kerana perbuatan mu itu

Susah nak percaya tapi kuasa Allah sapa yg tahu. Tunggu & lihat

Lain-lain Komen

Quote KIM.K 14-9-2021 10:40 PM
Tak berminat benang2 syuk sebab sus marketing sajork
Quote mama_neko 14-9-2021 10:42 PM
KIM.K replied at 14-9-2021 10:40 PM
Tak berminat benang2 syuk sebab sus marketing sajork

agree~!... penyucian di mata netizen..
Quote trexxxxxi 14-9-2021 10:43 PM
Penyucian imej lettew
Damage control tahap menunggang agama level infinity

Tiyada sangka baik untukmu Syuk
Phuiiiii
Quote KIM.K 14-9-2021 10:46 PM
mama_neko replied at 14-9-2021 10:42 PM
agree~!... penyucian di mata netizen..

Maksot iols cerita2 spenda bijik dia tu marketing sajork.. Menguap la nak polo
Quote makadek 14-9-2021 10:59 PM
Retis pempuan penyucian pakey tudung jubah

Yg zantan lak pakai piyah,jubah dn keluar tabligh

Mamat ni nk sucikan apa ye
Quote makadek 14-9-2021 11:02 PM
Tapi ok la dia jumpa maulana dr si muah2 terpaling berhala kat malaysia ni

Marketing btl si busuk ni
Ko berubah jdi lobai aji
Serban tinggi 8tingkat pn aku ttp tak berkenan
Puikkkkkkkk
Quote JohnyEnglish 14-9-2021 11:04 PM
Aku pelik gak.dh blh bkumpul ka skrg ni?
Quote RatuDunia94 14-9-2021 11:05 PM
Tunggu pentas ronggeng kembali dibuka.. bila mana memasing kembali dahagakan hiburan yang hakiki.. serban kurta kopiah ssmua terbang...
Quote che-cikL 14-9-2021 11:11 PM
Pasni Ali adik Abam pulak buat penyucian diri.
Quote Whitney72 14-9-2021 11:28 PM
RatuDunia94 replied at 14-9-2021 11:05 PM
Tunggu pentas ronggeng kembali dibuka.. bila mana memasing kembali dahagakan hiburan yang hakiki.. s ...

Kan..setuju sgt..padahal rukun Islam yg 5 dan benda2 baik diajar sejak kecil kan...
Baru sekarang buat buat celik ttg agama demi marketing dan jatuh berdebuk...bila covid tiada lg dan job mkin byk... Dewasayu di who r usss kan saja...
Quote Suchi 14-9-2021 11:30 PM
Kak duda taknak puji memuji ke artis kesayangan uolss nih

Quote anilanil 14-9-2021 11:35 PM
Semoga istiqomah. Harap bukan damage control. Skandal mental apa cerita? Tup2 kang berniqab pulak.
Quote miracle_forever 14-9-2021 11:46 PM
purrrcaya la sgt
Quote LadyCarefree 15-9-2021 12:05 AM
Bagusnya Syuk. Alhamdolillah. Lepas ni boleh lah jd Ustad Syuk.
Quote awenda507 15-9-2021 12:57 AM
Nk beli jiwa netizen la tu. Kamon la bkn semua org bebal lampi mcm bini kau tu shuk
Quote gideoncross 15-9-2021 02:00 AM
makadek replied at 14-9-2021 10:59 PM
Retis pempuan penyucian pakey tudung jubah

Yg zantan lak pakai piyah,jubah dn keluar tabligh

Iol hrp yg dorg ni klau brubah, biar btul2 & buknnya stakat nk tyg kat IG je sbb akhir zmn ni, rmai btul pnunggang ugama.
Quote nakkomenjugak 15-9-2021 02:28 AM
semestinya posing tuhan yang satu
Quote papadomku 15-9-2021 02:31 AM
Semoga berubah betul2 dan bukan sekadar marketing atau nak buat penyucian diri kat nurtizen je dahla
Quote purplelilac 15-9-2021 06:07 AM
Just curious apa function tabligh ni? Tanpa tabligh kita x blh dekatkan diri kita dgn allah ke?

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top